Академічна доброчесність – це основа якісної освіти!

Механізм, який регулює, регламентує та контролює дотримання академічної доброчесності в закладах вищої освіти, викладено у законі України «Про освіту» та методичних рекомендаціях Міністерства освіти і науки України «Щодо забезпечення академічної доброчесності у закладах вищої освіти». У Миколаївському національному аграрному університеті розроблено та впроваджено в освітній процес значну кількість внутрішніх документів, які спрямовані на запобігання, перешкоджання та зупинення проявів академічної недоброчесності шляхом навчання, керівництва і наставництва, а також завдяки створенню позитивного, сприятливого й доброчесного освітнього й наукового середовища, зокрема й Кодекс академічної доброчесності.
Так, з-поміж безлічі впроваджених заходів у стінах Миколаївського національного аграрного університету, науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківської справи та страхування під керівництвом доктора економічних наук, професора Сіренко Наталі Миколаївни та кафедри обліку і оподаткування під керівництвом доктора економічних наук, професора Дубініної Марини Вікторівни під час карантину успішно пройшли курс від Відкритого Університету Майдану «Академічна доброчесність в університеті» та отримали відповідні сертифікати.
Розуміючи важливість використання та подальшого впровадження принципів академічної доброчесності у викладанні та науковій роботі для успішного розвитку освіти, науково-педагогічні працівники надихнули своїм прикладом на прослуховування курсу студентів першого-п’ятого курсів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Маємо відмінний результат – майже всі студенти обліково-фінансового факультету прослухали курс, пройшли тестування та отримали сертифікати. Підтримуємо та вітаємо всіх, хто знайшов сили, час та бажання для самоосвіти та самовдосконалення!
Також, у межах проведення профорієнтаційної роботи, інформацію про можливості проходження курсу було надано класним керівникам 11-х класів загальноосвітніх шкіл Корабельного та Центрального районів міста Миколаєва. Адже шлях академічної доброчесності починається вже зі школи!
Тому продовжуємо впроваджувати академічну доброчесність, починаючи із себе! Це буде найкращим прикладом для наших студентів. Саме так ми відновимо довіру до якісної вищої освіти в Україні!


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget