Новий формат проведення Міжнародного дня поля-2020 у Миколаївському національному аграрному університеті

Недарма у народі кажуть: «Як у травні дощ надворі, то восени хліб у коморі», адже саме від вчасного поливу нашої землі залежить майбутній врожай.
Цього року також дощ не став на заваді проведення традиційного, Міжнародного дня поля «Технології вирощування зернових культур» Миколаївського національного аграрного університету. Погода внесла свої корективи й Міжнародний День поля було проведено за допомогою сучасних мультимедійних засобів, усі учасники заходу мали можливість спостерігати на екрані за всім, що відбувається на дослідних полях університету та брати безпосередню участь в обговоренні актуальних питань наукового, аграрного, виробничого спрямування.
Відкрив захід ректор Миколаївського національного аграрного університету, голова Науково-координаційної ради Південного міжрегіонального наукового центру Національної академії аграрних наук України В’ячеслав Сергійович Шебанін: «Слова особливої вдячності від колективу університету висловлюю всім учасникам, причетним до такого масштабного заходу, керівникам наукових установ, вітчизняних і зарубіжних компаній, що працюють на ринку агрохімікатів, сільськогосподарської техніки та інших продуктів для сільськогосподарського виробництва. Ми вдячні нашим селекціонерам із науково-дослідних інститутів НААН та селекціонерам зарубіжних центрів 6 країн світу,  які восьмий рік поспіль надають свої найкращі сорти для випробування на наших полігонах (а цього року їх 238)».
Привітали колектив університету зі святом почесні гості: народний депутат України О.С. Пасічний, виконувач функцій і повноважень голови Миколаївської обласної державної адміністрації, перший заступник голови облдержадміністрації С.В. Бичков, Президент Національної академії аграрних наук України Я.М. Гадзало, перший заступник голови Миколаївської обласної ради Т.Ш. Садрідінов, директор Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення В.М. Соколов, директор Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України Р.А. Вожегова, знаний виробничник Миколаївської області, голова постійної комісії Миколаївської обласної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю спільне підприємство «Південна аграрно-експортна компанія» Ю.А. Кормишкін, головний конструктор Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі О.А. Гриненко та інші високоповажні особистості.
Даний захід – це перш за все, відповіді на нелегкі питання сьогодення і майбутнього, які ставить глобальне потепління, особливо цього року, коли урожай потерпає від жахливої посухи. Тому головним сьогодні для науки і освіти є надання адекватних відповідей на ці виклики. 
Науковці університету показали, що використовуючи нові районовані сорти та інноваційні технології, навіть за таких складних погодніх умов, можливо гарантовано отримувати високі врожаї.
На заході презентували нові сорти зернових культур відомі селекціонери, академіки Литвиненко Н.А., Лінчевський А.А. та селекціонери Базалій Г.Г., Стариченко В.М., Парій М.Ф. та представники іноземних компаній, зокрема Strube, Saaten union, DCW та інші.
Нові технічні та технологічні рішення презентували представники компаній, що виробляють агрохімікати, біо- і нанопрепарати й сільськогосподарську техніку.
У Миколаївському національному аграрному університеті фахівці мають можливість завдяки новим цифровим формам комунікації вчасно зреагувати на кліматичні зміни, що дозволяє  зменшити ризики. Застосування різноманітних даних із систем GPS навігацій, елементів точного землеробства, дронів, метеостанції та інших систем контролю агротехнологічних процесів, надає можливість відтворити реальну картину майбутнього врожаю.    
Миколаївський НАУ завжди працював на випередження. За останні роки за рахунок зарубіжних інвестицій побудовано систему сучасного зрошення, на 40 відсотках ріллі. І цього року проєктується нова система на площі 118 га. Така науково-виробнича база є гарною основою для підготовки сучасних кадрів. Саме тому Миколаївська обласна державна адміністрація підтримала ініціативу депутатського корпусу щодо фінансування підготовки 85 фахівців для аграрного сектора за регіональним замовленням.
Так, керівники області, зокрема виконувач функцій і повноважень голови Миколаївської обласної державної адміністрації, перший заступник голови облдержадміністрації С.В. Бичков та перший заступник голови Миколаївської обласної ради Т.Ш. Садрідінов запевнили присутніх у своїй підтримці інноваційно-інвестиційних проєктів Миколаївського національного аграрного університету, що включено до Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на 2021-2027 роки.



День Поля, 2020

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget