Відбувся семінар в умовах виробництва «Технологічні операції збирання та транспортування часнику»

03 липня 2019 року для здобувачів вищої освіти Технолого-економічного коледжу МНАУ було проведено практичний семінар на тему: «Технологічні операції збирання та транспортування часнику». Безпосередньо в умовах виробництва обговорювалися питання технології вирощування озимого часнику, а також особливості підготовки цибулин до зберігання.
Для посадки в Навчально-науково-практичному центрі університету було обрано сорт озимого часнику «Любаша». Він має ряд переваг над ярим: висока врожайність, великі розміри цибулин і зубчиків. Під час вибору поля для вирощування часнику, було обрано сонячну ділянку з глибоким заляганням ґрунтових вод, що позитивно вплинуло на його ріст і розвиток. До речі, на дану ділянку часнику для вирощування можна буде повернути не раніше, ніж через 4 роки. Догляд за посівами часнику включав краплинне зрошення, внесення гербіциду, обрізування стрілки.
Увагу учасників семінару було привернуто низькій лежкості цибулин озимого часнику, на яку можна позитивно впливати заходами догляду, збирання та зберігання.
Здобувачі вищої освіти ТЕК МНАУ під керівництвом викладачів коледжу та фахівців ТОВ «Агро-Патріот» проводили аналіз стану рослин часнику для викопування, перевірку технічного обслуговування приміщень для подальшого зберігання продукції. Також обговорювався процес сортування та очищення продукції перед закладкою на зберігання.





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget