Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології готує фахівців з «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», «Біотехнології та біоінженерії», «Харчових технологій», «Метрології та інформаційно-вимірювальної техніки» та «Ветеринарної гігієни, санітарії і експертизи» освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр».
Випускники нашого факультету це високоякісні фахівці які здатні кваліфіковано проєктувати процеси виробництва продукції тваринництва та процеси переробки продукції тваринництва; здійснювати виробництво кормів та організовувати годівлю тварин; виконувати генетичну діагностику і селекцію тварин; забезпечувати технологію відтворення тварин; організовувати гігієну утримання та заходи профілактики хвороб тварин; формувати інновації у технологічні процеси виробництва і переробки продукції тваринництва; використовувати культури клітин і тканин при створенні сортів культурних рослин; виконувати біологічну азотфіксацію, одержувати біогаз, отримувати трансгенні організми; здійснювати сертифікацію й атестацію продукції; організовувати та проводити вхідний, наскрізний і вихідний контроль технічного обладнання та продукції; розробляти методики проведення технічного контролю і створювати системи забезпечення якості; організовувати та керувати технологічними процесами на підприємствах харчової промисловості; визначати контрольні критичні точки технологічного процесу та здійснювати аналіз ризиків виробничого процесу; застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій; розробляти інноваційні та удосконалювати наявні технології харчових продуктів; здійснювати ветеринарно-санітарну експертизу товарів, продукції та послуг; організовувати і проводити судову ветеринарно-санітарну експертизу; здійснювати заходи превентивних технологій; виконувати державний ветеринарно-санітарний контроль; забезпечувати державний ветеринарний нагляд; створювати умови біобезпеки і біозахисту.
Дипломовані випускники факультету ТВППТСБ знаходять широке застосування в багатьох сферах діяльності – ветеринарній медицині, біотехнології, фармації, переробній, хімічній, харчовій, легкій промисловості, сільському господарстві тощо.
Дописати коментар