20 жовтня 2017 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ було проведено регіональний науково-практичний семінар «Інновації у забезпеченні якості тваринницької продукції».
Мета семінару – впровадження інноваційних технологій у виробництво якісної і безпечної тваринницької продукції.
В семінарі взяли участь керівники і спеціалісти господарств, обласних
і районних управлінь, фахівці з тваринництва, ветеринарної медицини,
стандартизації та підприємств з переробки сільськогосподарської
продукції, викладачі, аспіранти і здобувачі вищої освіти Миколаївського
національного аграрного університету.
Загальна кількість учасників семінару склала 110 чоловік, серед яких 6 докторів наук та 12 кандидатів наук. З особливою радістю та гордістю учасники семінару зустрічали випускника факультету ТВППТСБ 2014 року О.О. Кривоносова, який з успіхом працює на м’ясопереробному підприємстві м. Миколаєва.
З вітальним словом до учасників семінару звернувся декан факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ, доктор с.-г. наук, професор, академік АНВО України М. І. Гиль.
У ході семінару з актуальними і цікавими доповідями виступили:
Григор`єва Наталя Анатоліївна – начальник випробувальної лабораторії ДП
«Миколаївстандартметрологія» («Визначення показників безпечності харчової продукції та с.-г. сировини»)
Гончаров Сергій Леонідович – кандидат ветеринарних наук, завідуючий відділом діагностики та боротьби з хворобами риб Миколаївської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини («Показники якості та безпеки прісноводної риби за параценогомімозу»)
Кривоносов Олександр Олександрович – завідувач складу
ковбасного цеху ФЛП «Шкуринський Олександр Миколайович» ТМ «Делікат»
(«Инновационный подход к технологической схеме производства сырокопченых
мясных и колбасных изделий»)
Підпала Тетяна Василівна – доктор с.-г наук, професор («Безпечність виробництва молока в умовах племзаводу СТОВ «Промінь» Арбузинського району»)
Лихач Вадим Ярославович – доктор с.-г наук, доцент («Біохімічні процеси у м’ясі свиней різної стресочутливості та умов вирощування»)
Петрова Олена Іванівна – кандидат с.-г наук, доцент («Технологія виробництва яловичини за умов впровадження системи НАССР»)
Галімов Сергій Миколайович – кандидат с.-г наук, доцент («Фізико-хімічні ознаки м’яса свиней за різних методів розведення»)
Кравченко Олена Олександрівна – кандидат с.-г наук, доцент («Мікотоксини в кормах»)
Коцюбенко Ганна Анатоліївна – доктор с.-г наук, доцент,
Погорєлова Анастасія Олександрівна – аспірант кафедри ПЯБП («Виробництво еко-кролятини в умовах міні-ферм»)
Доповіді, що були представлені на семінарі, викликали жвавий інтерес у всіх присутніх.
Змістовною була дискусія з проблемних питань виробництва якісної і безпечної тваринницької продукції, в якій активну участь взяла студентська молодь.
Наприкінці семінару, з величезним задоволенням усіма бажаючими, учасниками семінару, було проведено дегустацію ковбасних виробів ФЛП «Шкуринський Олександр Миколайович» ТМ «Делікат».
Завідуюча кафедрою ПЯБП
професор Л.С. Патрєва
Дописати коментар