Участь НПП у круглому столі «Цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах євроінтеграції»

31 січня 2023 року НПП кафедри фінансів, банківської справи та страхування взяли участь у круглому столі «Цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах євроінтеграції», який було організовано Офісом підтримки вченого. 

Метою заходу було обговорення досвіду застосування в закладах вищої освіти цифрових сервісів та е-інфраструктур для організації та виконання наукових досліджень, розгляд особливостей застосування інструментів відкритої науки, особливостей цифровізації науково-освітньої діяльності.

Робота круглого столу була організована в 3 сесії:

1. Цифровізація науки: від макрорівня (EOSC, GEANT, URIS, HPAT) до мікрорівня (інституційні репозитарії, системи для узагальнення звітних даних тощо). Забезпечення відкритого доступу до дослідницької інфраструктури.

Сесія 2. Національний план щодо відкритої науки: нормативно-правові акти в середньостроковій перспективі.

Сесія 3. Успішні кейси: цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти України.

У заході виступили: Анна Яцишин, Григорій Мозолевич (МОН), Андрій Василенко, представники від Амазону, Євгеній Преображенський (URAN), Михайло Хижняк, Денис Гриньов (EPAM), Андрій Костромитський, Девід Хеінс (GEANT), Олександр Березко (Eurodoc), Андрій Морозов (Житомирська політехніка), Теодезія Яцишин та інші. Загалом у заході прийняло участь більше 800 учасників, серед яких представники МОН України, науковці, дослідники, представники різних організацій та інші зацікавлені.

Розвиток цифрових сервісів та цифрових інфраструктур – запорука інтеграції України до Європейського дослідницького простору та Єдиного цифрового ринку Європейського Союзу. 

Дякуємо організаторам та доповідачам за цікаву актуальну інформацію, можливість обмінятись досвідом, заслухати шляхи вирішення проблем, пов’язаних із цифровізацією науки!















Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget