При розробці структури сівозмін і мішаних посівів, з метою запобігання ґрунтовтоми в монокультурі, боротьби з бур’янами, фітопатогенними організмами тощо враховують явище алелопатії або хімічної взаємодії рослин, яка проявляється у сприятливому або шкідливому взаємовпливі всіх рослин і мікроорганізмів через середовище внаслідок виділення ними продуктів життєдіяльності.
Науково-педагогічні працівники кафедри рослинництва та садово-паркового господарства долучилися до наукових досліджень із цього напряму, а саме: вивчення алелопатичних властивостей різних сортів пшениці озимої, вирощених на дослідному полі ННПЦ МНАУ.
Результати наукових досліджень буде опубліковано у статтях, включених до науково-метричних баз данних Scopus та Web of Sciense.
Дописати коментар