Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток територіальних громад в умовах децентралізації: правові, економічні та соціальні аспекти»


За ініціативи кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки 13-14 грудня 2018 року на факультеті менеджменту Миколаївського національного аграрного університету було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Розвиток територіальних громад в умовах децентралізації: правові, економічні та соціальні аспекти».
Організаторами проведення конференції також були: заступник голови Миколаївської районної ради Миколаївської області Мухарський І.Г.; голова Веснянської сільської об’єднаної територіальної громади Миколаївського району Миколаївської області Мухарський Л.Г., директор Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Дибченко Д.М., начальник відділу ділової інформації та освітніх програм Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області Скорбліна І.Б., директор Інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини Чирва О.Г.
Завдяки злагодженій праці науково-педагогічних працівників кафедр факультету менеджменту під керівництвом доктора економічних наук, професора Шебаніної О.В. вдалося залучити до участі у конференції більше 140 молодих науковців, аспірантів, здобувачів вищої освіти закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, представників органів державного і місцевого самоврядування з різних куточків України, а також Республіки Білорусь.
З вітальним словом виступив доктор економічних наук, доцент, проректор з наукової роботи Миколаївського національного аграрного університету Новіков О.Є.

Активну участь у роботі конференції взяли: 

Христофорова В.О., депутат Миколаївської районної ради Миколаївської області; 

Купчишина О.А., заступник начальника ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва; 

Ключник І.В., начальник Миколаївського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області; 

Дибченко Д.М., директор Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації

Скорбіліна І.Б., начальник відділу ділової інформації та навчальних програм Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області; 

Рубський І.В., голова Баштанської об’єднаної територіальної громади

Корнієнко М.В., заступник голови Радсадівської сільської об’єднаної територіальної громади; 

Озерянська Н.П., перший заступник голови Олександрівської об’єднаної територіальної громади
Чирва О.Г., директор інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини; 

Кропивко М.М., доктор економічних наук, старший науковий співробітник, заступник академіка-секретаря Національної академії аграрних наук; 

Охріменко І.В., доктор економічних наук, професор, проректор з навчальної та наукової роботи Київського кооперативного інституту бізнесу і права; 

Шебаніна О.В., доктор економічних наук, професор, декан факультету менеджменту Миколаївського національного аграрного університету; Ломачинська І.А., кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки та підприємництва Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.   Їхні доповіді викликали жваве обговорення та дискусії.
Враховуючи різнопланові інтереси і напрями наукових досліджень, програмою конференції було передбачено та проведено 14 грудня 2018 р. обговорення результатів досліджень учасників конференцій у п’яти тематичних секціях:
       тенденції у сфері регіонального розвитку;
       правові аспекти децентралізації та її вплив на розвиток територіальних громад;
       формування потенціалу територіальних громад;
       економічний розвиток і співробітництво територіальних громад;
       спроможність та соціальний профіль територіальних громад.
Логічним завершенням роботи конференції стало підбиття підсумків та надання відповідних пропозицій, опублікованих у збірнику матеріалів конференції. 

Враховуючи великий інтерес до проблем, що було розглянуто на конференції, організатори закликали учасників конференції продовжувати й надалі працювати в цьому напрямі задля подальшого зближення науки, освіти і практики.
Кожен з учасників конференції отримав Сертифікат. 




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget