13 грудня 2018 р. відбувся День
практичної підготовки для студентів обліково-фінансового факультету «Сучасні технології
переробки винограду» на базі виноробного господарства князя М.П. Трубецького
в с. Веселе, Бериславського району Херсонської області. Даний захід відбувся за
фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва
(UHBDP).
Студенти мали змогу ознайомитися з історією та
традиціями виноробного господарства. Перші виноградники були закладені у 1896
році. Там вирощували такі високі за якістю сорти, як піно-фран, піно-грі,
совіньйон, каберне та рислінг. Переробка винограду відбувалася в Козацькому, де
були побудовані виноробня та величезний підвал для зберігання вин, обладнані за
останнім словом тодішньої техніки. У 1900 році вина, вироблені Трубецьким, вже
були удостоєні гран-прі на Всесвітній виставці у Парижі, а в 1902 році отримали
вітчизняну премію за краще виноградне вино. Згодом Трубецький зайнявся
виготовленням легких десертних вин. В липні 1910 року в продаж випустили три
сорти: кларет десертний, вино типу французького шато-ікем та рислінг. За біле
столове вино із рислінгу типу мозельвейн господарство Трубецького нагородили золотою
медаллю на Одеській фабрично-заводській, художньо-промисловій та
сільськогосподарській виставці 1910 року.
Екскурсія господарством та
практичний семінар пройшли на високому рівні. Студенти обліково-фінансового факультету
залишилися у захваті від організації заходу, корисності та доступності
отриманої інформації та висловлювали слова щирої вдячності ректорові
університету, академіку В'ячеславу Шебаніну й заступнику менеджера Українського
проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському за надану
можливість здобути практичні навички в умовах виробництва.
Дописати коментар