Засідання «круглого столу» на тему «Технології вирощування лікарських та нішевих культур»

6 грудня 2018 року на базі Миколаївського національного аграрного університету відбулося засідання «круглого столу» на тему «Технології вирощування лікарських та нішевих культур» за підтримки благодійного фонду «Ласка» та Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва
У межах проведення заходу із доповідями виступили гості університету. Осипенко С.Б. - кандидат технічних наук, голова клубу органічного рослинництва Херсонської області, розповів щодо використання препарату «Біо-Гель» в органічному виробництві». Борисенко М.Є. - президент клубу органічного виробництва, доповів про аналітичний огляд ринку лікарських рослин України. Тему «Використання препаратів компанії «БТУ-Центр» під час вирощування лікарських та ефіроолійних культур» було висвітлено Горбатюком Є.М., регіональним менеджером фірми «БТУ-Центр». Директор НВП «Фітоком» Корнєв І.В. висвітлив основи доробки та експорту лікарських рослин. На тему «Технологія вирощування стевії» доповіла доцент, кандидат сільськогосподарських наук, Миколаївського НАУ Федорчук В.Г. Тему «Агротехнологічні аспекти вирощування ефіроолійних культур в умовах Півдня України» розкрив Федорчук М.І. - доктор сільськогосподарських наук, Миколаївського НАУ. Тему «Гісоп лікарський», а саме його використання та значення було продемонстровано в яскравій презентації аспірантом кафедри рослинництва та СПГ Миколаївського НАУ Ткачовою Є.С. Проблему економічної ефективності технології вирощування та переробки лаванди висвітлено Коваленком О.А. – доцентом, кандидатом сільськогосподарських наук, Миколаївського НАУ.
Презентація ТМ «Жива Хлорелла» AliveChlorella CамвелаМикртчана - директора ФГ «У Самвела» з міста Одеси та Світлани Петренко - кандидата сільськогосподарських наук ОДАУ, не залишила слухачів байдужими. Всі мали змогу продегустувати та переконатися, яка ж хлорела корисна та смачна. Про деякі аспекти вирощування та використання перспективних видів тим’яну роду Thymus L. і Мonarda L. в зоні Південного Степу» розповіла Свиденко Л.В.- кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник  Інституту рису НАНУ сектору мобілізації та збереження рослинних ресурсів. Аматор Шарченко К.І. поділився своїм досвідом вирощування нішевих культур (хурма, гранат, азіміна, інжир) на Миколаївщині, він наочно продемонстрував плоди своєї праці та пригостив ними всіх бажаючих.
Всі учасники були задоволені обміном досвіду та плідною працею. Здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій спеціальності «Агрономія» перейняли великий досвід від учасників «круглого столу» щодо сучасних аспектів технології вирощування лікарських та нішевих культур.












факультет агротехнологій, круглий стіл

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget