Відбувся виїзний семінар у ПАТ «Радсад» на тему «Сучасні технології вирощування та переробки винограду»

Для того, щоб ознайомитися з особливостями технології вирощування та переробки винограду не обов'язково їхати до Молдови, Грузії, Франції або Італії. Миколаївщина також відома своїми винами та коньяками. У селі Радісний сад Миколаївського району займаються не лише вирощуванням плодових культур, винограду, а й виробництвом виноматеріалів під торговою маркою «Коблево». Публічне акціонерне товариство «Радсад» це сучасне господарство з давньою історією та багатим досвідом роботи. Воно було створене у 1920 році на базі 6 га виноградників німця-колоніста Клюндта. До складу господарства включено села Радісний сад і Новобогданівка.
05 грудня 2017 року здобувачі вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету та Технолого-економічного коледжу МНАУ за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) відвідали ПАТ «Радсад». Студенти мали змогу побачили виноградники та ознайомитися із сучасними технологіями переробки винограду на коньячному заводі.
На підприємстві встановлено імпортне технологічне обладнання з переробки та розливу виноматеріалів. Проте господарство не зупиняється на досягнутому і постійно проводить модернізацію виробничих потужностей. Сировина має стратегічне значення для роботи, тож    на полях закладаються нові сади та виноградники.
Учасників заходу особливо зацікавило питання стосовно працевлаштування. Гостинні господарі запрошували майбутніх фахівців після завершення навчання подавати свої резюме до кадрової служби та приходити на роботу до публічного акціонерного товариства «Радсад».
Екскурсія заводом та господарством пройшла на високому рівні. Всі учасники дня практичної підготовки залишилися в захваті від побаченого високого рівня організації агропромислового виробництва. Особливі слова вдячності студентська молодь  висловлювала за надану можливість отримати практичні знання з сучасної технології вирощування та переробки винограду ректорові Миколаївського національного аграрного університету В’ячеславу Шебаніну та заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському.





Технолого-економічний коледж, бізнес-проект, екскурсія, ПАТ "Радсад"

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget