Оголошено 6-й конкурс програми Темпус


5 грудня 2012 року було оголошено шостий конкурс програми Темпус. Кінцевий термін подачі проектних заявок визначено на 26 березня 2013 року. Проектні заявки цього конкурсу мають відповідати таким пріоритетам: модернізація навчальних програм у сфері підготовки та навчання вчителів, права та належне врядування, включаючи права людини, охорони здоров’я, охорони оточуючого середовища, включаючи зміну клімату, та інших сферах; реформування університетського врядування та студентських послуг, розробка механізмів оцінювання якості, просування навчання впродовж життя, розробка рамок кваліфікацій, підготовка неуніверситетських вчителів та інші пріоритети. Ці та інші національні та регіональні пріоритети, а також правила участі, критерії оцінювання, умови фінансування, процедура подання заявки тощо детально описані в конкурсній документації, що розміщена тут

Тривалість проектів Темпус – від двох до трьох років, розмір гранту варіюється від 0,5 млн. євро до 1,5 млн. євро. Пріоритет в рамках шостого конкурсу буде надано проектам, що адресують тематичні області/ пріоритети, які не були достатньо адресовані в рамках поточних чи завершених проектів Темпус, а також заявкам, що включають вищі навчальні заклади, які не брали участі в проектах Темпус ІV.

Бюджет програми Темпус для регіону Східного партнерства (Україна входить до Східного партнерства), був збільшений з 29 мільйонів євро минулого конкурсу до 42,35 мільйонів євро цього конкурсу, що означає , що більше якісних проектів буде обрано для фінансування за участі країн з цієї географічної території.

Програма Темпус – це освітня програма Європейського Союзу, спрямована на модернізацію вищої освіти в країнах – партнерах ЄС, на розвиток співпраці у сфері вищої освіти між країнами ЄС та країнами-партнерами, а також на пропагування розвитку вищої освіти з урахуванням досвіду ЄС.

У разі питань щодо оголошеного конкурсу, будь ласка звертайтеся:
Національний Темпус-офіс в Україні,
Тел.: +380442866668, +380443322645,
е-адреса: tempus@ilid.org.ua,
web-site: www.tempus.org.ua
або до міжнародного відділу МНАУ

Проектні заявки цього конкурсу мають відповідати таким пріоритетам: модернізація навчальних програм у сфері підготовки та навчання вчителів, права та належне врядування, включаючи права людини, охорони здоров’я, охорони оточуючого середовища, включаючи зміну клімату, та інших сферах; реформування університетського врядування та студентських послуг, розробка механізмів оцінювання якості, просування навчання впродовж життя, розробка рамок кваліфікацій, підготовка неуніверситетських вчителів та інші пріоритети.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget