Онлайн-засідання наукової студії «Освіта Миколаївщини: нові наукові орієнтири»

16 квітня 2024 року викладачі кафедри економічної теорії і суспільних наук МНАУ Суріна Г.Ю., Мірошкіна Н.В., Коноплянік Д.О. взяли участь в черговому засіданні постійної  наукової студії Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки «Освіта Миколаївщини: нові наукові орієнтири» за темою «Наукові дослідження та освітні інновації в період воєнного стану».

У період воєнного стану освітня система України опинилася перед низкою викликів: пошуком нових підходів до навчання в умовах воєнного стану, реалізацією новітніх форм організації освітнього процесу, необхідністю ефективного застосування інформаційних технологій у процесі підготовки молодих педагогічних і науково-педагогічних кадрів. Ці проблеми були обговорені представниками різних навчальних закладів Миколаєва: МНАУ, МНУ імені В.О. Сухомлинського, ЧНУ імені Петра Могили, МОІППО. 

Ст. викладач кафедри економічної теорії і суспільних наук, кандидат філософських наук Суріна Г.Ю. виступила із доповіддю «Освіта сталого розвитку: проблеми і перспективи», в якій розкрила важливість неформального ставлення до впровадження цілей сталого розвитку у повсякденне життя українського суспільства як в умовах воєнного стану, так і в умовах післявоєнного відновлення країни. Освіта для сталого розвитку, на всіх її ланках — дошкільній, середній, вищій освіті, включаючи неформальний та інформальний рівні — постає одним із провідних чинників реалізації цієї глобальної стратегічної програми розвитку під егідою ООН. 

Дякуємо керівництву Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки за надану можливість участі в заході.





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget