Лекція від провідного фахівця з біоінформатики

15 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти, які навчаються за ОПП «Біотехнології та біоінженерія» ОС «Магістр» Миколаївського МНАУ, мали нагоду прослухати лекцію із дисципліни «Молекулярна філогенетика та біоінформатика» (лектор – проф. Крамаренко С.С.) від провідного фахівця, доктора біологічних наук, завідувача кафедри ботаніки Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди Дмитра Вікторовича ЛЕОНТЬЄВА. 

Під час лекції шановний Дмитро Вікторович розглянув різні аспекти зіставлення (локальне та глобальне вирівнювання) нуклеотидних та амінокислотних послідовностей, а також окремо зупинився на методах оцінки генетичної дистанції та проаналізував переваги і недоліки головних еволюційних моделей (Джукса-Кантора, Кімури, Хасегави-Кашино-Яно, Тамури-Нея, Таджими-Нея та ін.). Особливу увагу ним було приділено аналізу різних варіантів вирівнювання та їх алгоритмізації у таких сучасних програмних продуктах, як ClustalW, T-Coffee, MUSCLE та MAFFT та ін.

Всі слухачі відзначили високий рівень професіоналізму Дмитра Вікторовича та педагогічну майстерність, з якою він пояснював дуже складні речі із молекулярної філогенетики та біоінформатики.




Професор кафедри біотехнології та біоінженерії, 

д-р біол. наук, професор Сергій Крамаренко

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget