Онлайн-засідання «круглого столу» «Обласний гендерний центр: 20 років просування гендерної рівності»

09.11.21 р. у межах відзначення 140-річчя Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося онлайн-засідання «круглого столу» «Обласний гендерний центр: 20 років просування гендерної рівності», в якому взяли участь представники кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки та здобувачі освітнього рівня "молодший бакалавр" МЕН 2/1.

Під час засідання обговорювалися результати багаторічної співпраці бібліотеки з державними та громадськими організаціями, благодійними фондами, закладами вищої освіти, визначалися перспективи подальшого впровадження гендерної політики у Миколаївському регіоні.

Начальник відділу роботи із сім’єю управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування Миколаївської облдержадміністрації З.Г. Дмитрієва ознайомила присутніх із актуальними питаннями гендерного розвитку у нашому регіоні на сучасному етапі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, дискримінації за ознакою статті.

Радниця голови Миколаївської облдержадміністрації з питань забезпечення рівності прав жінок і чоловіків, кандидат політичних наук, доцент, завідувачка кафедри соціальної роботи Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського В.М. Ярошенко підкреслила важливість просвітницької та інформаційної діяльності, що проводиться у межах роботи обласного гендерного центру.

Про актуальність подолання гендерних стереотипів у різних сферах суспільного життя, зокрема у секторі безпеки, розповіла інспектор із особливих доручень відділу уповноважених голови із питань контролю за дотриманням прав людини Національної поліції України М.М. Семикіна.

Учасники онлайн-заходу обговорили значимість теми гендерної нерівності, та необхідність проведення просвітницької роботи серед учнів старших класів та студентської молоді.

Дякуємо за запрошення та сподіваємося на подальшу співпрацю!







 

факультет менеджменту,кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget