16 листопада 2021 року професорка Олена КОТИКОВА взяла участь у онлайн-тренінгу «Всеохоплююче навчання інструментам та методам вимірювання, аналізу та звітності про втрати та псування продовольчої продукції» (Comprehensive training on tools and methods for measuring, analyzing, and reporting on food losses and waste), організованого представництвом ФАО в Європі та Центральній Азії (FAO REU) у межах проєкту «Сталий, стійкий та інклюзивний розвиток продовольчих систем», що реалізується у межах Багатопартнерського механізму підтримки програм ФАО (FMM).
Основною метою тренінгу є покращення фактологічної бази та вирішення проблеми нестачі та якості даних про втрати та псування продовольчої продукції в країнах Європи та Центральної Азії.
Зокрема, під час тренінгу розглядались різні інструменти, методи та підходи до збору даних, що розроблені та використовуються ФАО, ЮНЕП, Європейською Комісією, включаючи: індекс втрат харчової продукції, індекс псування харчової продукції, методологію ЄС для кількісної оцінки втрат та псування продовольчої продукції, Стандарт обліку втрат і псування харчової продукції та звітності за ними, тематичні дослідження з метою виявлення критичних точок втрат, методи кількісної оцінки та звітності про псування харчової продукції, що застосовуються на етапах оптової та роздрібної торгівлі та домогосподарств, а також інструмент для визначення балансу вуглецю на основі прогнозованих величин (EX-ACT).
Учасники заходу з різних країн мали змогу поділитись думками, отримати відповіді на проблемні питання усіх дослідників щодо інструментів та методів вимірювання, аналізу і звітності про продовольчі відходи та втрати, а також – налагодити зв’язки для співпраці у майбутньому.
16 листопада 2021 року професорка Олена КОТИКОВА взяла участь у онлайн-тренінгу «Всеохоплююче навчання інструментам та методам вимірювання, аналізу та звітності про втрати та псування продовольчої продукції» (Comprehensive training on tools and methods for measuring, analyzing, and reporting on food losses and waste), організованого представництвом ФАО в Європі та Центральній Азії (FAO REU) у межах проєкту «Сталий, стійкий та інклюзивний розвиток продовольчих систем», що реалізується у межах Багатопартнерського механізму підтримки програм ФАО (FMM).
Основною метою тренінгу є покращення фактологічної бази та вирішення проблеми нестачі та якості даних про втрати та псування продовольчої продукції в країнах Європи та Центральної Азії.
Зокрема, під час тренінгу розглядались різні інструменти, методи та підходи до збору даних, що розроблені та використовуються ФАО, ЮНЕП, Європейською Комісією, включаючи: індекс втрат харчової продукції, індекс псування харчової продукції, методологію ЄС для кількісної оцінки втрат та псування продовольчої продукції, Стандарт обліку втрат і псування харчової продукції та звітності за ними, тематичні дослідження з метою виявлення критичних точок втрат, методи кількісної оцінки та звітності про псування харчової продукції, що застосовуються на етапах оптової та роздрібної торгівлі та домогосподарств, а також інструмент для визначення балансу вуглецю на основі прогнозованих величин (EX-ACT).
Учасники заходу з різних країн мали змогу поділитись думками, отримати відповіді на проблемні питання усіх дослідників щодо інструментів та методів вимірювання, аналізу і звітності про продовольчі відходи та втрати, а також – налагодити зв’язки для співпраці у майбутньому.
Дописати коментар