ВИЇЗДНЕ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-БІОТЕХНОЛОГІВ

Одним із важливих завдань біотехнології є збереження генетичного різноманіття організмів. Генетичні ресурси тварин належать до найбільш цінних і стратегічно важливих запасів кожної країни. Вони є основним засобом для господарств, які розводять тварин, і належать до числа найважливіших ресурсів для фермерських господарств. Збереження на достатньо високому рівні генетичного розмаїття сільськогосподарських тварин створює підґрунтя для ефективного ведення селекційно-племінної роботи і визначає її спрямованість на підвищення рівня адаптивності та відтворних ознак тварин.
Саме тому для студентів групи БТ4/1 лабораторне заняття з дисципліни «Генетичні ресурси сільськогосподарських тварин» на тему: «Походження сільськогосподарських тварин та їх дикі предки» асистентом кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології М.М. Тимофіївим було проведено на базі Миколаївського зоопарку
Миколаївський зоопарк один з найбільших українських зоопарків. Він входить до трійки зоопарків Європи за видовим розмаїттям. Його площа займає 19 гектарів. Тут мешкає понад 460 видів тварин, багато з них занесено до Червоної книги. Загальна кількість вихованців Миколаївського зоопарку сягає 5700 особин. Історія Миколаївського зоопарку почалася ще в 1901 році. Його засновником був Микола Леонтович. Першими мешканцями зоопарку стали акваріумні рибки. Пізніше з’явився зоосад, який постійно поповнювався новими видами тварин і перетворився на повноцінний зоопарк.
Під час заняття здобувачі ознайомилися з дикими предками та родичами таких сільськогосподарських тварин, як ВРХ, кози, вівці, кури, гуси, собаки, коти тощо. Студенти отримали багато нової інформації та закріпили свої теоретичні знання.
Висловлюємо вдячність керівництву КУ Миколаївський зоопарк за надану можливість проведення виїзного заняття.

 








факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget