Розширення освітніх можливостей у підготовці здобувачів вищої освіти обліково-фінансового факультету



 З метою розширення освітніх можливостей на факультеті відбувається підготовка молодших бакалаврів з обліку й оподаткування.
Освітня програма ґрунтується на єдності наукового й освітнього процесів, практичної підготовки та інноваційних методів професійної діяльності у обліковій сфері. Програма враховує особливості облікових процесів у аграрному секторі, що дає можливість сформувати унікальні спеціальні знання та уміння. Особливості освітньо-професійної програми включають:
- наповнення вибіркової компоненти з огляду на сучасні облікові процеси;
- використання в освітньому процесі інноваційних технологій викладання, навчально-наукової лабораторії «Навчальна бухгалтерія» з відповідним програмним забезпеченням;
- розвиток у здобувачів облікових навичок в умовах виробництва: структурних підрозділах університету (Навчально-науково-практичний центр університету, Науковий парк «Агроперспектива», Центр підготовки робітничих професій), на базах практичної підготовки роботодавців, консорціуму «Південний», практичної підготовки (стажування) за кордоном;
- активна комунікація та взаємодія усіх стейкхолдерів;
- отримання мовних компетентностей здобувачами вищої освіти під час участі у формальних та неформальних освітньо-наукових заходах, участі у проєктах у межах співпраці із громадськими організаціями;
- розширення компетентностей здобувачами вищої освіти у сфері публічних закупівель, обліку у бюджетних установах і організаціях;
- реалізація прав учасників освітнього процесу на академічну мобільність;
- академічна доброчесність здобувачів вищої освіти під час навчання;
- дуальна форма здобуття освіти, участь усіх учасників освітнього процесу у спільних освітньо-наукових заходах.
Освітня програма містить компетентності, які включають знання та вміння, практичні навички діяльності суб’єктів аграрної сфери.
За ініціативою випускової кафедри фінансів, банківської справи та страхування з 2021 року розпочинається прийом на підготовку молодших бакалаврів з фінансів, банківської справи та страхування.
Структура освітньо-професійної програми ґрунтується на єдності науково-освітнього процесу, практичної підготовки та інноваційних методів професійної діяльності в сфері фінансів, банківської справи та страхування. Основний акцент зроблено на практичну підготовку із застосуванням сучасних інформаційних систем відповідно до вимог цифровізації суспільства.
Особливості освітньо-професійної програми включають: щорічне врахування змін у сфері фінансів, банківської справи та страхування і суспільних потреб у переліку та наповненні вибіркових компонент; розширення компетентностей у сфері галузевої цифровізації; використання в освітньому процесі інноваційних технологій викладання, галузевих програмних продуктів навчально-наукової лабораторії «Навчальний банк» з унікальним програмним забезпеченням; при викладанні дисциплін професійного спрямування акцент зроблено на практичній складовій, яка враховує сучасні цифрові тенденції; розгалужену мережу баз практик та філій кафедр; активна комунікація та взаємодія усіх стейкхолдерів; отримання мовних компетентностей здобувачами вищої освіти під час участі у формальних та неформальних освітньо-наукових заходах, участі у проектах у межах співпраці із громадськими організаціями; реалізація прав учасників освітнього процесу на академічну мобільність; академічна доброчесність здобувачів вищої освіти під час навчання; елементи дуальної форми здобуття освіти, участь всіх учасників освітнього процесу у спільних освітньо-наукових заходах; розвиток soft skills для особистісного розвитку в професійному середовищі. Освітня програма містить компетентності, які включають знання та вміння, практичні навички діяльності суб’єктів аграрної сфери.
Ознайомитися із особливостями освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійною програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» початкового (короткий цикл) вищої освіти можна на сторінці обліково-фінансового факультету університету за лінком — https://www.mnau.edu.ua/faculty-off.
Умови вступу на навчання за початковим (короткий цикл) вищої освіти можна дізнатися за лінком — https://pk.mnau.edu.ua/junior-bachelor/.


Деканат обліково-фінансового факультету

 

обліково-фінансовий факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget