НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ЕКОЛОГІЇ

Протягом 5-10 липня 2021 р. під керівництвом доктора біологічних наук, професора С.С. Крамаренка здобувачі вищої освіти групи БТ 2/1 проходили навчальну практику з екології. Практика проводилася на базі  Миколаївського зоопарку, у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми», а також у різних урбаноценозах м. Миколаїв. На підставі знайомства з експонатами музею та живими тваринами в зоопарку було проаналізовано основні шляхи еволюційних змін, спрямованих на пристосування організмів до їх місць існування. 



Крім того, здобувачами було проведено аналіз відносної кількості синантропних тварин (бродячі собаки та бездомні коти) та карантинних рослин (амброзія полинолиста - Ambrоsia artemisiifоlia) у різних біоценозах м. Миколаїв. Дослідження стану забруднення атмосферного повітря було проведено на підставі визначення інтенсивності руху різних видів транспорту за одиницю часу на основних вулицях м. Миколаїв, а також за допомогою визначення видового складу та поширення лишайників на деревах (метод ліхеноіндикації).

 

Особливу вагу було приділено екологічним наслідкам пандемії COVID-19 і, насамперед, ситуації з утилізацією засобів індивідуального захисту (медичних масок) в м. Миколаїв.


Професор кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології
С.С. Крамаренко

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget