Співпраця обліково-фінансового факультету зі стейкхолдерами освітніх програм «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування»

З огляду на необхідність дотримання рекомендованих карантинних заходів, запровадження підходів змішаного навчання, реалізації елементів дистанційного навчання у освітньому процесі, було визначено пріоритетним використання освітньої платформи Moodle. Для проведення лекційних та практичних занять науково-педагогічними працівниками, переважно, використовуються можливості Zoom-конференції та Skype-зв’язку. Спілкування зі здобувачами відбувається через електронні пошти та групи у соціальних мережах, переважно, у Viber. Можливості  Zoom–конференції використовуються для захисту курсових робіт та звітів із практичної підготовки. 

 
Актуальним є питання використання дистанційних технологій під час проведення заходів з неформальної та інформальної освіти. Форми неформальної освіти — тренінги, майстер-класи, семінари, майстерні, дистанційні курси, вебінари.Форми інформальної освіти —одноразові лекції, відеоуроки, медіа-консультації, спілкування, читання спеціалізованих журналів, телебачення, відео, бесіди. Учасники освітнього процесу проходять навчання за різними on-line курсами, а також під час семінарів із підготовки наукових публікацій до наукометричних баз, опитувань тощо. Технічне оснащення аудиторного фонду кафедр факультету дозволяє активізувати підходи з неформальної та інформальної освіти. 
 

Сучасні інформаційно-технічні можливості дозволяють забезпечувати програмні результати навчання для здобувачів вищої освіти із застосуванням широкого кола знань, вмінь та компетенцій, у співпраці із іншими стейкхолдерами. Додаткові знання можуть поширюватися через відео-записи заходів, формування відповідних інформаційних баз з огляду на особливості фахової підготовки здобувачів та інтереси учасників освітнього процесу. Доцільно розширювати коло дистанційних заходів спільно із фаховими громадськими організаціями, за прикладом on-line заходів ГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України».

Спільний захід-online з громадською організацію ФАБФ відбувся 23 жовтня 2020 року. Співпраця із фаховими громадськими організаціями дозволяє суттєво розширити практичні компетенції учасників освітнього процесу, забезпечити можливості до реалізації практичних навичок під час практичної підготовки, стажування в умовах виробництва. Подібна співпраця дозволяє здобувачам вищої освіти значно швидше адаптуватися до виконання посадових обов’язків на робочому місці.

Проведення спільних наукових досліджень розширює можливості розробки нових ідей та їхньої практичної реалізації. Основні напрями співпраці обумовлені пріоритетами розвитку обліково-фінансової сфери, підвищенням іміджу фахівців – обліковців, аудиторів, фінансистів, аналітиків.
Співпраця зі стейкхолдерами є суттєвою перевагою у підготовці фахівців для ринку праці.
Дякуємо Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України за співпрацю!

Деканат обліково-фінансового факультету


обліково-фінансовий факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget