Відкрита лекція з питань генетики репродуктології на факультету ТВППТСБ

На виконання рішення вченої ради університету щодо викладання науковцями інших ВНЗ, наукових установ чи фахівців із виробництва лекційних й лабораторно-практичних занять для здобувачів вищої освіти МНАУ на факультеті технології виробництва продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології було продовжено цю гарну традицію. 
Так, 19-20 квітня 2018 року для здобувачів вищої освіти освітніх спеціальностей 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 162-«Біотехнології та біоінженерія» І курсу бакалаврату та магістратури, а також для студентів коледжу ІІ курсу було проведено лекційні заняття провідним науковцем у галузі генетики людини та репрудуктології – Федотою Альоною Михайлівною, доктором біологічних наук, професором Харківського університету ім. В.М. Каразіна.


Альона Михайлівна представила досягнення і новітні технології в сфері репродукції людини, окреслила напрямки і перспективи розвитку генетики людини. У ході свого виступу вчена поділилася передовим досвідом досліджень в галузі спадкових захворювань й унікальними знаннями, пов’язаними з відсутністю демографічної міграції в селах України і збільшенням відсотку спадкових захворювань, пов’язаних з цим, а також представила нові теоретичні та практичні підходи до підвищення ефективності елюмінації летальних спадкових генів. 
І на останок професор наголосила на тому, що вкрай важливо і необхідно знати про ймовірність віддаленої спорідненості, яка буває невідомою членам сім'ї. Оскільки, наприклад, походження із одного і того ж малонаселеного пункту або належність до будь-якої ізольованої етнічної або соціальної групи призводить до прояву патологічної рецесивної ознаки при спорідненому шлюбі. 
Керівництво факультету щиро дякує професору Федоті А.М. за дуже цікаву та корисну лекцію! Сподіваємося на подальшу творчу співпрацю!









Заступник декана факультету з ВР, 
доцент О.І. Каратєєва

факультет ТВППТСБ, відкрита лекція

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget