«ОВЧИНКА ВИЧИНКИ варта»

    Продовжуючи гарну традицію проведення виїзних занять в умовах виробництва кафедра технології виробництва продукції тваринництва не лишається осторонь, зокрема в.о. завідувача кафедри Лихач Вадим Ярославович та доцент кафедри Калиниченко Галина Іванівна 16 листопада 2017 року організували для здобувачів вищої освіти IV курсу факультету ТВППТСБ поїздку до підприємства СВК «Агрофірма «Миг-Сервіс-Агро», що знаходиться в с. Сухий Єланець, Новоодеського району Миколаївської області. Господарство спеціалізується з виробництва свинини, продукції вівчарства, кролівництва та птиці. На превеликий жаль, у зв’язку із карантином на африканську чуму свиней, нам не було надано дозвіл відвідати свиноферму. Захоплюючу екскурсію на вівцефермі провів головний технолог господарства Бородаєнко Федір Андрійович. Не так давно в господарстві почали займатися розведенням овець романівської породи, яка є найкращою у світі за якістю овчин. Поряд з цим її переважно використовують для виробництва ягнятини та баранини. Попит на цю продукцію постійно зростає.
    Здобувачи вищої освіти ознайомились з усіма технологічними ланцюгами виробництва ягнятини та баранини, а саме: з відтворенням стада і утриманням ярок та вівцематок, які готуються до запліднення. Побачили новонароджених ягнят та вівцематок у «тепляку». Так називається приміщення, в якому проводиться окот. Ознайомились з утриманням підсисних вівцематок з ягнятами у сакманах, так званих групах. За фермою овець доглядає 4 робітники та зооінженер, який ще виконує роль ветлікаря. На майбутнє планується будівництво власної сироварні. На підприємстві налічується близько 1000 га землі. Отже, овець на 100% забезпечують кормами з власних полів. Також є власний автопарк з сучасною технікою і бійня. Баранина користується великим попитом, тому споживачі іноді «стоять в черзі», тому що поголів’я ферми складає близько 1000 голів. На перспективу керівництво господарство планує збільшити поголів’я до 6000 голів.
    Студентський колектив на чолі з викладачами дякує за можливість відвідати підприємство директору Іванову Сергію Степановичу та за цікаву екскурсію Федору Андрійовичу. Бажаємо успіхів в розвитку господарства на перспективу. А наприкінці – фото на згадку! 











в.о. зав. кафедри ТВПТ Лихач В.Я.
доц. кафедри ТВПТ Калиниченко Г.І.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget