Конкурс професійної майстерності "Кращий орач Миколаївського національного аграрного університету"

 24 листопада у Миколаївському національному аграрному університеті було проведено конкурс професійної майстерності «Кращий орач університету» серед здобувачів вищої освіти факультету агротехнологій та інженерно-енергетичного факультету, Технолого-економічного, Новобузького та Мигійського коледжів. Конкурс проведено з метою закріплення здобутих теоретичних знань і практичних навичок, підвищення рівня практичної підготовки майбутніх спеціалістів сільськогосподарського виробництва.
Програма конкурсу передбачала виконання учасниками таких завдань як: комплектування орного агрегату, перевірка технічного стану і комплектності, підготовка орного агрегату до роботи, підготовка поля, регулювання глибини оранки, вибір напряму і способу руху, розбивка поля на загінки, проорювання контрольних борізд і звальних гребенів, практичне виконання оранки, усні відповіді на запитання на тему «Оранка», контроль і оцінка якості. 
 Усіх учасників конкурсу було зібрано у межах навчально-науково-практичного центру МНАУ у с. Сенчине, де на них чекало змагання, що складалося з двох етапів: теоретичної частини за темою «Оранка» та практичної – роботи в полі. Під  час практичної частини учасники мали змогу проявити свої професійні навички та здібності за кермом тракторів двох категорій –тягового класу 3 та  тягового класу 1.4.











    За результатами змагань компетентне журі визначило найкращих орачів Миколаївського національного аграрного університету та Технолого-економічного, Новобузького та Мигійського коледжів. Так, почесні призові місця посіли:
    У категорії «Навички водіння трактора тягового класу 3»:
  • І місце – Мельник Вадим – здобувач вищої освіти інженерно-енергетичного факультету, гр. М3/2.
  • ІІ місце – Постика Олександр – здобувач вищої освіти Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету, гр. Р3/1.
  • ІІІ місце – Пивоварчук Іван – здобувач вищої освіти факультету агротехнологій, гр. А4/3.
    У категорії «Навички водіння трактора тягового класу 1.4»:
  • І місце – Гончаров Віктор – здобувач вищої освіти Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету, гр. Е3/1.
  • ІІ місце – Семчев Олександр – здобувач вищої освіти Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету, гр. Е3/1.
  • ІІІ місце – Ярощук Володимир – здобувач вищої освіти інженерно-енергетичного факультету, гр. М3/2.
Також було нагороджено переможців за певними номінаціями, з-поміж яких:
  • «Оригінальна борозна» – Сербенюк Максим – здобувач вищої освіти факультету агротехнологій, гр. А4/10.
  • «За кращі теоретичні знання» – Бондар Владислав – здобувач вищої освіти Новобузького коледжу Миколаївського національного аграрного університету,  гр. М4/3.
  • «Віртуозне володіння технікою» –  Бура Артем – здобувач вищої освіти Мигійського коледжу Миколаївського національного аграрного університету, гр. А4/1.
    Кожного переможця було відзначено грошовою винагородою та заохочуваними подарунками. Безперечно, проведення таких конкурсів підвищує рівень та якість практичної підготовки майбутніх спеціалістів сільськогосподарського виробництва, тому науково-педагогічні працівники та студентська молодь визнали своєчасним й актуальним його проведення та висловили щиру вдячність його організаторам за створення належних умов для плідної та змістовної роботи.









Щиро дякуємо за проведений захід та цінні призи для переможців конкурсу ректорові університету, академіку В’ячеславу Шебаніну та менеджеру Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському. 

кращий орач, навчально-науково-практичний центр

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget