РЕГІОНАЛЬНА РАДА АТЕСТАЦІЇЇ НАУКОВИХ КАДРІВ РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ

25-26 березня 2015 року в приміщена базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулося офіційне засідання спеціалізованої вченої ради Д 38.806.02, яка вперше в історії південного регіону України зібрала представників наукових шкіл і колективів аграрної освіти й науки з навчально-наукових й науково-дослідних закладів та установ.

Відкрив засідання ректор Миколаївського НАУ – член-кореспондент НААН України, доктор технічних наук, професор В’ячеслав Сергійович Шебанін, який у своєму виступі відзначив знаменність події, адже еліта аграрної науки головним чином з Миколаївської, Херсонської, Одеської та Дніпропетровської областей увійшла в цю структуру і зібралась на базі єдиного в південному регіоні, національного за статусом, аграрного університету. 

В'ячеслав Сергійович подякував усім за згоду спільно працювати та закликав колег-учених діяти на благо вітчизняної освіти й науки, підтримувати наукові дослідження й їх авторів, підвищувати до світових стандартів авторитетність здобутих наукових положень, а разом з тим – чітко діяти у межах правового поля, виправдати надану нам довіру від Міністра освіти і науки України, який наказом №793 від 04.07.2014 р. сформував на базі Миколаївського національного аграрного університету та ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» спеціалізовану вчену раду з захисту дисертацій шуканих наукових ступенів доктора та кандидата наук у галузі сільськогосподарських наук. 

Дійсно, створена рада об'єднала 15 докторів та 1 кандидата наук з аграрних університетів МОН та наукових установ мережі НААН чотирьох південних областей – Миколаївської, Херсонської, Одеської і Дніпропетровської та  представник Полтавщини. Усі доктори наук є знаними вченими у галузі тваринництва сільського господарства, професорами, а два з них є дійсними академіками НААН – провідної державної галузевої академії наук; дехто має і державні винагороди – звання заслуженого діяча науки і техніки, сільського господарства України. 

Взагалі, якщо тільки оцінити «сухі» цифри з офіційних даних на дату заснування структури, то сукупна кількість наукових праць вчених ради перевищила 3845 найменувань, серед яких наукові статті, патенти і авторські свідоцтва на винаходи, монографії та підручники. Вчені ради є фахівцями з розведення та селекції тварин, технології виробництва продуктів тваринництва, які працюють у галузі скотарства і свинарства, вівчарства і промислового звірівництва, кролівництва, птахівництва та рибництва й аквакультури. Тож наукове та практичне коло питань цій раді відоме вельми широке і глибоко, з власної праці й досвіду.


Події, які відбулися протягом 25-26 березня – це захист трьох дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук: Понько Л. П. (Подільський державний аграрно-технічний університет) на тему «Оцінка селекційно-генетичних факторів формування продуктивних ознак у тварин української чорно-рябої молочної породи подільського заводського типу» за спеціальністю 06.02.01 – розведення та селекція тварин; Щербини О. В. (Херсонский державний аграрний університет) – «Удосконалення методів оцінки при формуванні високопродуктивних стад птиці яєчного кросу Іза браун» за спеціальністю 06.02.01 – розведення та селекція тварин та Марикіної О. С. (Миколаївський національний аграрний університет) – «Обґрунтування використання спеціалізованих молочних порід різної селекції за умов інтенсивної технології виробництва молока» за спеціальністю 06.02.04 – технологія виробництва продуктів тваринництва. 
Слід зазначити, що в залі засідань розгорнулася справжня наукова дискусія і захисти були неформальними.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget