Олімп студентів освітньої спеціальності з ТВППТ зібрався на Миколаївщині

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, виявлення, відбору та підтримки обдарованої студентської молоді, розвитку і реалізації здібностей студентів і активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів 22 24.04.2015 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з освітньої спеціальності «ТВППТ» за участі студентів з вищих аграрних навчальних закладів освіти України ІІІ-ІV рівнів акредитації.



Реєстрація розпочалась з 8-ї години ранку 22 квітня. Саме в цей час і почали прибувати гості. У цей день команди зі своїми керівниками мали змогу відвідати найкращий в Україні зоопарк, який у цю весняну пору розцвітав, а тварини пожвавилися після зимової спячки й постійно подавали голоси. Хто використав цю нагоду – отримав незабутні враження.

Наступного дня почалась офіційна частина Олімпіади. З привітальним словом до учасників олімпіади, керівників груп, журі, апеляційної комісії Олімпіади звернувся голова оргкомітету Олімпіади, перший проректор Миколаївського НАУ, кандидат технічних наук, професор, академік Бабенко Д.В. У своєму виступі Дмитро Володимирович побажав успіхів під час випробувань та справедливого суддівства, привіав найталановитішу молодь зоотехнічної галузі науки. Одразу після відкриття Олімпіади було зроблено колективне фото усіх учасників.

Процедура Олімпіади передбачала чотири тури випробувань, три з яких відбулись 23 квітня, а саме – виконанні письмових теоретичних завдань (і у цей раз це були дисципліни: Технологія виробництва молока і яловичини, Технологія виробництва продукції свинарства, Технологія виробництва продукції птахівництва, Конярство), письмових тестових завдань (з дисциплін: Технологія виробництва продукції вівчарства, Технологія виробництва продукції бджільництва, Гігієна тварин, Технологія переробки продукції тваринництва) та завдань-тестів із використанням ПЕОМ (з дисциплін: Розведення тварин, Годівля тварин і технологія кормів, Технологія відтворення тварин, Біотехнологія). Тож у кожному турі перевірявся рівень знань за чотирма дисциплінами.

Паралельно у цей день керівник команди Білоцерківського НАУ, професор Лясота Василь Петрович виступив перед студентами факультету ТВППТСБ, представивши деякі власні творчі доробки, за що був винагороджений оплесками, словами вдячності і захоплення.

По завершенні теоретичного блоку Олімпіади студенти-учасники зі своїми керівниками, а також деякі члени журі мали нагоду відвідати Миколаївський краєзнавчий музей «Старофлотські казарми», який містить найбільше зібрання матеріалів і документів з історії та культури, уродженців і персоналій Південного Прибужжя і міста Миколаїв.

Останній день Олімпіади передбачав практичні випробування з дисциплін «Годівля тварин і технологія кормів» і «Технологія переробки продукції тваринництва». Разом з тим вільні від суддівства члени журі відвідали музей університету – «Історія аграрної освіти на Миколаївщині».

У підсумку за результатами випробувань ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «ТВППТ» журі визначило шість призових місць:

  • дипломом І ступеню нагороджено студента Миколаївського національного аграрного університету Карпенка Дмитра Андрійовича;
  • дипломами ІІ ступеню нагороджено студентку Полтавської державної аграрної академії Парасунько Ольгу Анатоліївну та студентку Білоцерківського національного аграрного університету Мацігуру Юлію Вікторівну;
  • дипломами ІІІ ступеню нагороджено студента Національного університету біоресурсів і природокористування України Незамай Анатолія Миколайовича та студента ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» Браточенка Максима Валерійовича, студентку Миколаївського національного аграрного університету Кухтик Яну Володимирівну.

Окрім того були вручені заохочувальні грамоти за найліпші теоретичні знання з дисциплін, що включені до програми Олімпіади, а також за кращі практичні навички.

Журі Олімпіади, також, визначило найсильніші команди, які за усередненими даними за всі випробування показали ліпші результати. Тож перше місце здобули студенти Миколаївського НАУ, друге – Полтавської ДАА, третє – НУБіП України.

Родзинкою Олімпіади у цьому році стала участь Національної академії аграрних наук України в проведенні заходу. Так, в оцінюванні студентів безпосердьо прийняли участь академіки Козир В.С., Рибалко В.П., член-кореспондент Ковтун С.І., а академік-секретар Відділення зоотехнії Жукорський О.М. ще й передав переможцям та учасникам-студентам цінні дарунки. Слід зазначити, що Президент НААН – академік Гадзало Я.М. нагородив переможців олімпіади грамотами, що засвідчує зацікавленість профільної академії у підтриції талановитої молоді нашої країни.

Закриття Олімпіади, окрім офіційної частини нагородження, було щедрим на добрі слова подяки гостей, а також поетичні виступи членів журі й апеляційної комісії Олімпіади, що стало приємним сюрпризом для всіх присутніх.

Організаційний комітет висловлює щиру подяку за активну участь у проведенні ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «ТВППТ», кваліфіковану, безкомпромісну роботу з перевірки контрольних завдань членам журі олімпіади і запрошеним викладачам, а також бажає успіхів у навчально-науковому процесі усім колективам вишів і студентству.

Фотозвіт
















На базі факультету ТВППТСБ МНАУ проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з освітньої спеціальності «ТВППТ».

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget