Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі наук «Зоотехнія» 2014-2015 н.р.

24 березня 2015 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі наук «Зоотехнія». 

Метою даного конкурсу є пошук обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладів. 
Для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт до нашого ВНЗ, який було визначено базовим, надійшло 15 робіт із 7 ВНЗ (Миколаївський національний аграрний університет; Сумський національний аграрний університет; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького; Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара; Житомирський національний агроекологічний університет; Херсонський державний аграрний університет; Полтавська державна аграрна академія).

Сам ІІ тур Конкурсу складався з двох етапів: 
І етап (заочний) – рецензування робіт попередньо затвердженими рецензентами, який закінчився 11 березня 2015 року; 
ІІ етап (очний) – проведення підсумкової науково-практичної конференції, під час якої претенденти на перемогу захищали результати власних наукових пошуків, відбувся 24.03.2015 р.

У результаті рецензування до захисту було рекомендовано 7 наукових робіт, з яких за рейтингом було визначено 4 роботи, автори яких були запрошені на підсумкову науково-практичну конференцію, а саме:
- Гістологічна будова м’язової тканини свиней різних генотипів (Черновол В.М.; Миколаївський національний аграрний університет);
- Використання низькомолекулярних кислих пептидів для отримання життєстійкої молоді раків (Набока О.Д.; Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара);
- Обґрунтування технології переробки відходів продукції птахівництва і умовах приватного акціонерного товариства «Оріль-Лідер» Петриківського району Дніпропетровської області (Мінкіна А.С.; ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет);
- Технологія вирощування форелі Адлер-золотиста із використанням системи подачі рідкого кисню (Рогівська І.Ю.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького).
Представлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до переробки відходів, які включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. Роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва.

В аудиторії панував теплий дружелюбний настрій і студенти з легкістю доповідали свої результати досліджень у галузі тваринництва за актуальними темами. До дискусії долучалися не лише члени конкурсної комісії, а й старшокурсники факультету ТВППТСБ. Після прослуховування доповідей члени галузевої конкурсної комісії обговорили доповіді і визначили порядок призових місць, за яким дипломами ІІІ ступеня були нагороджені Мінкіна А.С. (ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет) і Рогівська І.Ю. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького), дипломом ІІ ступеня – Набока О.Д. (Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара), а дипломом І ступеня – Черновол В.М. (Миколаївський національний аграрний університет). Разом з дипломами переможці отримали цінні подарунки від оргкомітету Конкурсу.
Висловлюємо подяку всім студентам і науковим керівникам, які взяли участь у конкурсі, а переможців ще раз вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget