Реалізував нерухомість - подай уточнюючий розрахунок податку на нерухоме майно

Відповідно до ПКУ, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, обчислюється платниками самостійно станом на 1 січня звітного року (на рік наперед). Розраховані відомості зазначаються у декларації з податку на нерухоме майно, кінцевим терміном подання якої у 2013 році було 1 лютого.

У випадках, якщо після подання декларації платник податку реалізує нерухомість, податок щодо якої було визначено у звітності, він має подати уточнюючий розрахунок. Міндоходів зазначає, що така коригуюча звітність має бути надана протягом місяця з дня переходу права власності на об´єкт.

Звичайно ж, при зменшенні об´єкта оподаткування річна сума податку на нерухоме майно також зменшиться, що має бути відображено у рядках з 710 по 1110 декларації.

Зверніть увагу! При переході права власності на об´єкт оподаткування протягом календарного року для попереднього власника податок буде розраховуватися за період з 1 січня до початку того місяця, в якому він втратив права власності на такий об´єкт, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

Нагадаємо, що відповідно до ЗУ N 403-VII від 04.07.2013 р., який набрав чинності 4 серпня 2013 року, фізосіб було звільнено від сплати податку на 2013 рік з можливістю зарахування вже сплачених коштів в рахунок податку за 2014 рік (юросіб це не стосується). Крім цього, строк подання декларації перенесено з 1 на 20 лютого звітного року.

Лист Міністерства доходів і зборів України N 3492/6/99-99-15-03-01-16 від 27.05.2013 р.



Прес-служба ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва
ГУ Міндоходів у Миколаївській області

У випадках, якщо після подання декларації платник податку реалізує нерухомість, податок щодо якої було визначено у звітності, він має подати уточнюючий розрахунок.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget