Заходи ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ Міндоходів по легалізації заробітної плати

Заступником начальника ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ Міндоходів в Миколаївській області Мелтоняном Левоном Олександровичем 12 серпня 2013 року проведено засідання «круглого столу» з бізнесовими структурами, громадськістю та представниками ЗМІ. Тема засідання – легалізація заробітної плати та офіційне працевлаштування.

В ході зустрічі заступник начальника ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ Міндоходів Мелтонян Левон Олександрович розповів присутнім наступне.

Працівники ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ Міндоходів, разом з представниками Пенсійного фонду та райдержадміністрацією здійснюють цілий комплекс заходів, направлених на повноту і своєчасність сплати до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб та легалізацію заробітної плати. Проводиться роз´яснювальна робота; зустрічі з керівниками підприємств, установ, організацій; виявлення платників податку – юридичних осіб, які не виплачують заробітну плату найманим працівникам та не перераховують податок з доходів фізичних осіб чи перераховують його у незначних розмірах до бюджету. Однак, отримання легальної заробітної плати та укладення офіційних трудових угод залежить і від самих громадян, яким необхідно вчасно звертатись до органів Міндоходів для уникнення негативних наслідків порушення трудового законодавства. Досить часто влаштовуючись на роботу, найманий працівник навіть не підозрює про всі негативні наслідки нелегального працевлаштування. А це – виплата заробітної плати у «конверті» або не виплата її в повному обсязі. Таким чином, роботодавці позбавляють працівників соціального захисту, зменшують надходження до бюджету та державних соціальних страхових фондів. В результаті людина залишається без трудової книжки, досвіду роботи, а на старість років – без пенсії. Тільки зіткнувшись з конкретним порушенням своїх прав, громадяни звертаються до різних інстанцій, зокрема й до територіальних органів Міндоходів.

За результатами контрольно-перевірочних заходів протягом січня-липня 2013 року фахівцями ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ Міндоходів було виявлено використання праці 90 неоформлених найманих працівника, з яких 13 в подальшому було оформлено. Легалізовано доходу – 156,75 тис. грн. За результатами вжитих заходів додатково було донараховано податків та штрафних санкцій на загальну суму 37,38 тис. грн., надійшло до бюджету – 26,46 тис. грн.

По операції «Урожай» було виявлено 3 неоформлених найманих працівника, легалізовано доходу – 6,9 тис. грн, донараховано – 1,3 тис. грн, які надійшли до бюджету в повному обсязі.



Прес-служба ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва
ГУ Міндоходів у Миколаївській області

12 серпня 2013 року проведено засідання «круглого столу» з бізнесовими структурами, громадськістю та представниками ЗМІ. Тема засідання - легалізація заробітної плати та офіційне працевлаштування.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget