28 березня 2013 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ був проведений науково-практичний семінар «Безпечність виробництва тваринницької сировини та харчових продуктів: проблеми і перспективи».
Мета семінару: впровадження заходів щодо безпечного виробництва продуктів харчування для споживачів.
В семінарі взяли участь: керівники і спеціалісти господарств обласного і районних управлінь, фахівці з стандартизації, ветеринарної медицини, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, інституту свинарства і АПВ НААНУ (м. Полтава), викладачі і студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського, викладачі, аспіранти і студенти Миколаївського національного аграрного університету. Загальна кількість учасників семінару склала 112 чоловік, серед яких 5 докторів наук та 10 кандидатів наук.
З вітальним словом до учасників науково-практичного семінару звернувся декан факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ, доктор с.-г. наук, професор М.І.Гиль.
У ході семінару з цікавими доповідями виступили:
Рєка Валентина Станіславівна – «Заходи щодо забезпечення безпечності виробництва тваринницької продукції в Миколаївській області»(головний спеціаліст відділу організації виробництва, маркетингу продукції тваринництва з племінною інспекцією Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації);
Дергач Інна Едмундівна – «Контроль за безпечністю сировини тваринного походження державною службою ветеринарної медицини Миколаївської області» (заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Миколаївській області).
Казимир Олена Миколаївна – «Законодавчі вимоги щодо впровадження НАССР на підприємствах харчової промисловості» (інженер І категорії із стандартизації відділу системи управління ДП Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації);
Фоміна Світлана Володимирівна – «Сертифікація харчової продукції» (начальник відділу сертифікації харчової продукції ДП Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації);
Сергєєва Тетяна Іллівна – «Вимоги стандартів щодо безпечності харчових продуктів» (провідний інженер відділу стандартизації та науково-виробничої роботи ДП Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації);
Подобєд Леонід Ілларіонович – «Проблеми мікотоксикозів у птахівництві» (завідувач лабораторією проектування сільськогосподарських об’єктів інституту свинарства і АПВ НААНУ, доктор сільськогосподарських наук, професор);
Дровняк Олена Володимирівна – «Безпечність виробництва молока в умовах СТОВ «Промінь» Арбузинського району Миколаївської області» (аспірант факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ).
Доповіді, що були представлені на семінарі, викликали жвавий інтерес у всіх присутніх. Змістовною була дискусія з проблемних питань безпечності та якості тваринницької продукції на теренах України.
В кінці семінару завідувач кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції, професор Л.С.Патрєва щиро подякувала всім учасникам за активну участь у цьому заході та побажала творчих успіхів.
Доцент кафедри птахівництва,
якості та безпечності продукції МНАУ
О.А.Коваль.
якості та безпечності продукції МНАУ
О.А.Коваль.
Дописати коментар
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.