Студенти факультету ТВППТСБ за спеціальністю «Біотехнологія» відвідали науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Миколаївській області.

 «Судово-експертна діяльність здійснюється
на принципах законності, незалежності,
  об’єктивності і повноти дослідження»

          Стаття 3 Закону України «Про судову експертизу»

29 березня 2013 року група студентів Миколаївського національного аграрного університету факультету ТВППТСБ за спеціальністю «Біотехнологія» на чолі з викладачами-організаторами кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології – доцента Лихач А.В., доцента Сметани О.Ю. та старшого лаборанта Коваленко В.М. відвідали, в якості виїзного заняття, науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Миколаївській області. Студенти були заздалегідь ознайомлені з правилами поводження в  лабораторії, мали при собі засоби захисту та гігієни.  Перед початком  екскурсії групі було проведено лекцію про те, чим власне кажучи, займаються спеціалісти центру та проведено інструктаж з техніки безпеки.


На даний час в цьому закладі працює не один спеціаліст, який має диплом випускника МНАУ.  По закінченню лекції,  один із працівників центру провів екскурсію по відділеннях лабораторії. Студентам продемонстрували різне обладнання, яке використовується для експертизи. Вони на власні очі бачили матеріал, який надходить до лабораторії наприклад, предмети побуту, одяг і навіть людські рештки, а також біопрепарати для подальшої ідентифікації ДНК: кров, волосся, хутро тощо.

Також було продемонстровано способи та умови зберігання досліджуваного матеріалу. Екскурсія супроводжувалася цікавими для студентів розповідями, з наведенням прикладів із реального життя та сучасності, а  також  трудової практики працівників.


Екскурсія зацікавила студентів. Дійсно, за словами працівників центру, робота напрочуд цікава, потребує високого рівня кваліфікації, як і будь-яка інша, але, також, щоб бути спеціалістом цього напрямку, необхідно мати неабиякий рівень емоціональної витримки. Це пояснюється тим, що люди, працюючи в цій галузі тісно пов’язані з криміналістикою, в тому числі, з навмисними та ненавмисними вбивствами. Для  їх розслідування, необхідно безпосередньо з місця пригоди брати матеріал для експертизи, а це зможе зробити далеко не кожен.

Хочеться щиро подякувати керівництву науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Миколаївській області за надану можливість провести заняття на власній матеріально-технічній базі, а нашим викладачам – за організацію та навчально-науковий супровід виїзного заняття студентів.

студентка БТ 1/1 Граненко Ю.

Виїзне заняття студентів МНАУ в науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при УМВС України в Миколаївській області.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget