Обговорення освітньо-професійних програм за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» з роботодавцями Миколаївської області

 29 лютого 2024 р. відбулася фахова нарада в онлайн режимі за участі керівників робочих груп освітньо-професійних програм «Геодезія та землеустрій» СВО «Бакалавр» та «Магістр» (старший викладач Бульба І.О., професор Попов А.С.) та роботодавців Миколаївської області: т.в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Сандольскої Л.Є.; експерта-оцінювача, ліцитатора «ТОВ «ЮГЗЕМСЕРВІС» Пухової Т.В. та директорки ТОВ «Миколаївський земельно-кадастровий інститут» Сандольської О.Є.

Під час зустрічі роботодавці закцентували свою увагу на виклики з якими зіштовхнуться майбутні фахівці з геодезії та землеустрою у повоєнному відновленні країни та на посилення практичної складової ОПП. За результатами обговорення зауважень та пропозицій наданих здобувачами за відповідними ОПП, роботодавцями та іншими стейкхолдерами було погоджено:

для ОПП першого (бакалаврського) рівня збільшити кількість обов'язкових освітніх компонентів циклу професійної та практичної підготовки та кількості кредитів («Земельне право», «Землевпорядне проєктування», «Супутникова геодезія», «Геодезичні роботи при землеустрої»);

для ОПП другого (магістерського) рівня збільшити кількість кредитів на виробничу практику та підсумкову атестацію до 9 кредитів та в обов’язковому порядку використовувати спеціальне програмне забезпечення під час виконання курсових робіт.  

Також були досягнуті домовленості щодо подальшої співпраці, готовності роботодавців приймати здобувачів для проходження виробничої практики, проведення практичних занять як в стінах МНАУ, так і в умовах виробництва.

Загалом учасники фахової наради відзначили достатній рівень підготовки здобувачів як першого (бакалаврського), так і другого (магістерського) рівнів вищої освіти та відповідно освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій».

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget