Цикл вебінарів з наукометрії

У період із 10 по 24 березня 2022 року проходив цикл вебінарів та практикумів про ресурси Web of Science компанії Clarivate, в якому взяв участь доцент кафедри технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва Миколаївського НАУ Крамаренко Олександр Сергійович.

Під час циклу вебінарів було висвітлено все, що пов’язано з цитуванням тих документів, що індексуються на платформі, а також тих що не проіндексовано, але згадуються в пристатейному переліку літератури.

Упродовж серії вебінарів було розглянуто наступні питання: 

1. Як знайти цитування своїх робіт, які не проіндексовані в Web of Science Core Collection, ким їх зроблено, як використати ці дані в своїй науковій роботі. 

2. Особливості використання розширеного пошуку: комбінування пошукових запитів, збереження та аналіз. 

3. Як розраховуються та для чого (не)можна використовувати: імпакт-фактор та його варіації, а саме, Journal Citation Indicator, квартиль, h-індекс, CNCI, beamplots. 

4. Як відбираються видання до включення у базу Web of Science Core Collection, з яких галузей знань, які критерії якості видання, які додаткові показники та метрики видання доступні в Journal Citation Reports.

5. Як знайти краще видання для своєї публікації або перевірити, чи дійсно запропоноване видання індексується в Web of Science Core Collection.

Ці вебінари було розроблено спеціально для учасників науково-публікаційного процесу, де науковці можуть одержати корисну інформацію зі сфери наукометрії та скористатися нею у своїй професійній діяльності.





Кафедра переробки, стандартизації та

сертифікації продукції тваринництва

факультет ТВППТСБ,кафедра ТПССПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget