Актуально про дуальну форму здобуття вищої освіти




Для Миколаївського національного аграрного університету дуальна форма здобуття вищої освіти є досить актуальною з огляду на забезпечення якості навчання, що дозволяє формувати професійні компетентності майбутніх фахівців, які відповідають вимогам ринку праці.

27 січня науково-педагогічні працівники кафедри обліку і оподаткування  взяли участь у вебінарі «ITeachers meet-ups: тенденції та виклики дуальної освіти».

Спікерами зустрічі були генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Олег Шаров та  доктор технічних наук, професор, член Національного Агенства кваліфікацій Юрій Рашкевич, які представляють Національну Команду Експертів із реформування вищої освіти України.

Під час зустрічі було обговорено принципи та нормативне забезпечення дуальної освіти, результати експерименту запровадження дуальної освіти, а також співпраця закладів освіти та бізнесу. Дискусійними стали питаннями підходів до модернізації освітніх програм та  зарахування результатів навчання в дуальній освіті.

У дуальній моделі створюються умови, які підтримають баланс між теорією та практикою, формуватимуться комунікативні навички та досвід командної роботи, є можливість для здобувачів вищої освіти із паралельно здобутими знаннями отримувати  заробітну плату.

Напрацювання  вітчизняного досвіду дуальної форми здобуття освіти  є трудомістким процесом і вимагає взаємодії всіх стейкхолдерів, у тому числі  Миколаївського НАУ, тих, хто готовий поєднувати набуття досвіду в умовах реального виробництва та навчання у закладах вищої освіти. 






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget