Спільна підготовка здобувачів вищої освіти на обліково-фінансовому факультеті

Практична підготовка в умовах виробництва є важливою складовою освітнього процесу, яка дозволяє забезпечити закріплення здобувачами отриманих теоретичних знань, фахових навичок та програмних результатів навчання за освітньою програмою. 

Проходження практичної підготовки в умовах виробництва дозволяє здобувачам вищої освіти отримати відповідний досвід спілкування та комунікацій у колективі, отримати досвід поведінки у  різних ситуаціях. Оцінка ситуацій та прийняття відповідних управлінських рішень, відповідальності за прийняття рішення – це можливості швидкої адаптації на робочому місці у майбутньому. Освітні програми підготовки здобувачів вищої освіти передбачають практичну підготовку, яка включає: навчальні практики, виробничі практики,  практики з фаху. Практичну підготовку здобувачі вищої освіти проходять: у бюджетних установах й організаціях; банківських установах; страхових компаніях; аграрних компаніях, що дозволяє підвищити якість підготовки здобувачів вищої освіти й забезпечити набуття ними відповідних фахових компетенцій, що передбачено освітніми програмами. Особливістю освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти на факультеті є теоретичні знання та відповідні практичні навички з публічних закупівель та цифрових фінансів.  

Для навчальних практик може використовуватися гейміфікація. Інтерактивні вправи та матеріали для роздруку «Wordwall» використовують з метою створення відповідних інтерактивних вправ.

Активними учасниками освітнього процесу є фахові громадські організації, у тому числі ГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів та фінансистів України», які проводять online заходи, тематичні семінари. 

Проводиться практична підготовка на засадах дуальної форми здобуття освіти у підприємствах Миколаївської та Херсонської областей, а також підготовка здобувачів за робітничими професіями спільно із Інститутом післядипломної освіти університету – Центр підготовки робітничих професій. 

Проводиться співпраця із підприємствами, організаціями й установами щодо залучення здобувачів вищої освіти до виконання ними своїх первинних посадових обов’язків. Здобувачі вищої освіти проходять стажування й практичну підготовку за кордоном. Передбачена освітніми програмами спільна підготовка на основі двосторонніх договорів між університетом та іншими закладами освіти. До спільної освітньої діяльності залучаються провідні фахівці закладів освіти, наукових установ, громадських організацій. Передбачено підготовку на основі двохсторонніх договорів між університетом та закладами вищої освіти зарубіжних країн-партнерів. Відбувається підготовка на спільним проєктом SES. 

Актуальним є розширення неформальних заходів за участі різних учасників освітнього процесу. На форумі з досконалості викладання і навчання у вищій школі за підтримки Британської ради було відзначено потребу поширення сфер партнерства у підготовці фахівців та використання нових інструментів взаємодії «викладач-здобувач». 

Дякуємо партнерам університету та стейкхолдерам освітніх програм факультету за розширення сфер партнерства і спільну підготовку фахівців для обліково-фінансової сфери.





Деканат обліково-фінансового факультету

 

обліково-фінансовий факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget