День практичної підготовки кафедри виноградарства та плодоовочівництва

Викладачі кафедри виноградарства та плодоовочівництва Шевченко І.В., Самойленко М.О. і Нікончук Н.В. провели для здобувачів вищої освіти IV курсу факультету агротехнологій День практичної підготовки з дисципліни «Технологія переробки плодів та винограду» на винзаводі ФГ «Курінь» Херсонської області.
Господарство має унікальні кліматичні умови із сумою активних температур до 3900º С та ґрунти, які розміщені на вапнякових породах, що дає можливість отримувати виноматеріали високої якості з вмістом цукрів до 30% та низькою кислотністю. В цих сприятливих умовах вирощують понад 12 європейських технічних сортів винограду, врожай яких повністю переробляється на вино на місцевому винзаводі. Високоякісні виноматеріали придатні для виробництва сухих столових, кріплених та лікерних вин, які за якістю не поступаються кращим кримським винам.
Головний технолог господарства ознайомила студентів із технологією переробки винограду, провела екскурсію по заводу та підвалах, де витримується вино. По завершенню екскурсії відбулася дегустація вин. 
Південь України має сприятливі умови для вирощування як європейських, так і автохтонних сортів винограду, яких ніде в світі більше немає, особливо в умовах змін клімату. Розвиток виноградарства та виноробства в нашому регіоні є важливим завданням на перспективу. Саме майбутнім агрономам потрібно буде вирішувати ці завдання.








Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget