Міжкафедральний семінар «Реалізація інноваційних методів контролю освітнього процесу»

22 листопада 2016 року відбувся міжкафедральний семінар кафедр обліково-фінансового факультету.
Відкрив семінар завідувач кафедри інформаційних систем і технологій, к.т.н., доцент Волосюк Ю.В. Під час семінару відбулися обговорення теоретичних і практичних аспектів контролю освітнього процесу, зокрема з доповідями виступили:

Волосюк Ю.В. "Електронний документообіг як система контролю в університеті"
У доповіді надано огляд сучасних підходів щодо автоматизації процесу документообігу, розглянуто особливості їх впровадження, переваги та недоліки. Представлено інформаційну систему автоматизації документообігу, яка була розроблена та впроваджується у Миколаївському НАУ, Окреслено коло процесів в університеті, які покликано автоматизувати за допомогою розробленої системи, представлено демонстрацію реалізованих завдань та розглянуто плани щодо подальшого розвитку розроблюваного програмного забезпечення.

Нєлєпова А.В.  "Контроль освітнього процесу в системі MOODLE"
Розглянуто організацію автоматизованого контролю і оцінювання навчальних досягнень здобувачів у системі електронного навчання системи MOODLE. Альона Володимирівна, висвітлила питання щодо отримання інформації оперативного контролю навчального процесу, зокрема спостереження викладачами за виконанням здобувачами навчального плану та індивідуальних графіків навчального процесу. Акцентовано увагу на елементах системи MOODLE (активність на сайті), які дають змогу перевірити присутність здобувача у системі електроного навчання, визначити активність під час вивчення лекцій, виконання практичних або семінарських завдань, самостійної роботи, а також активність на форумах та в чатах.

Бондаренко Л.В. "Методика проведення навчального заняття у вебінарі"
У виступі були окреслені як теоретичні питання (поняття вебінару, основні можливості віртуальних семінарів, програмне та матеріально-технічне забезпечення), так і практичний досвід використання різних програмних продуктів для проведення віртуальних занять. Актуальною для присутніх науково-педагогічних працівників університету була надана інформація щодо встановленої на сервері МНАУ системи відеоконференцзвязку BigBlueButton. Система інтегрована із віртуальним навчальним середовищем Moodle, що дозволяє здобувачам вищої освіти заходити на вебінар безпосередньо із поточного навчального модуля. Науково-педагогічні працівники ознайомились із інтерфейсом програми, можливостями демонстрації навчальних матеріалів та віртуальної взаємодії із здобувачам вищої освіти. У підсумку виступу Бондаренко Л.В. надала рекомендації щодо алгоритму підготовки і проведення занять у вебінарі, певні організаційні поради. Також були обговорені переваги та недоліки використання даної технології в освітньому процесі.

2016, кафедра інформаційних систем і технологій, семінар, обліково-фінансовий факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget