Виїзне заняття на базі Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

25 жовтня 2016 року група БТ2/1 разом із доцентом кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології О.Ю. Сметаною провели виїзне заняття на тему «Молекулярно-генетичні методи дослідження» на базі філії кафедри у Миколаївському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі. Співробітник центру М.С. Косенко провів екскурсію центром для здобувачів вищої освіти, а також поділився досвідом та ознайомив молодь із нюансами роботи на наявному обладнанні. 
Студентам розповіли про основні напрямки роботи центру, про специфіку професійної діяльності експертів з криміналістики та показали обладнання, яке використовують для проведення різноманітних експертиз. 
У лабораторіях центру проводять всі відомі види досліджень: балістична, трасологічна, портретна, дактилоскопічна експертизи, а також виконуються технічні висновки по документах і холодній зброї. Фахівці-криміналісти та наукові співробітники центру виконують понад 30 видів експертиз, які значно полегшують роботу слідчих під час розкриття злочинів. 
Останнім часом експерти досягли успіху і в таких видах досліджень, як судова імунологія і ДНК-експертиза. З кожним роком напрямок ДНК-експертизи набуває більшого поширення. Так, на території України в підрозділах Експертної служби МВС семи областей вже запроваджений даний напрямок роботи, не стала винятком й Миколаївська область. У Миколаївському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України ще у 2011 році було встановлено найсучасніше обладнання, прийнято на роботу фахівців відповідної спеціалізації за напрямком ДНК-експертизи.
Працівники центру зазначають: «злочинів, на місці скоєння яких не лишалося б слідів, не існує». Це ідеологічний стрижень діяльності криміналістів, їхня цехова програма-максимум, яку вони, фактично відтоді, коли експертні дослідження почали використовуватися для встановлення злочинців, підтверджують за допомогою новітніх досягнень науки. Нині сучасну, ефективну правоохоронну структуру неможливо уявити без добре оснащених знаннями і технікою фахівців експертної служби. Причому їхня роль у формуванні доказової бази перманентно зростає і на сьогоднішні працівники НДЕКЦ при УМВС України в Миколаївській області знаходяться, так би мовити, на передовій у боротьбі зі злочинністю.
Незважаючи на ряд труднощів, Миколаївський криміналістичний центр є найкращим на півдні країни, він постійно обмінюється досвідом із зарубіжними колегами і допомагає у розслідуванні злочинів у інших регіонах нашої країни.

Студентка групи БТ 2/1 Роменська Вікторія




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget