У МНАУ відбулося засідання ради з виховної роботи

У понеділок, 8 грудня 2014 року у Миколаївському національному аграрному університеті відбулося засідання ради з виховної роботи на якому було розглянуто такі питання:
1.    Звіт про роботу студентського самоврядування за 2013-2014 н. р. Слухали студентського президента університету Лілію Баришник,  яка зазначила, що за звітний період  органами студентського самоврядування активно здійснювалась робота у навчальному, науковому та виховному напрямках.

Також перед усіма присутніми виступила студентський президент Технолого-економічного коледжу Оксана Покітко,  яка відзначила, що за звітний період  органами студентського самоврядування коледжу організовано допомогу студентам перших курсів в процесі адаптації, налагоджено волонтерську діяльність, взято участь в концертних програмах на рівні університету.
2.    Про шляхи вдосконалення роботи студентських деканатів у науково-навчально-виховній діяльності факультетів. Заступники деканів факультетів з виховної роботи та студентських деканів факультетів відзначили, що шляхами вдосконалення роботи студентських деканатів є проведення розширених старостатів та засідань кураторських груп за участю органів студентського самоврядування, запрошення на кафедральні засідання студентів, що не відвідуютьзаняття, а також їх залучення до виховної діяльності та визначення заходів позитивного впливу, проведення конференцій, залучення до участі в наукових гуртках студентів перших курсів, збільшення кількості заходів для студентів, проведення батьківських зборів.

3.    Про роль бібліотеки як центру культурного й духовного виховання студентів університету. Директор бібліотеки Ольга Пустова розповіла про заходи, проведені бібліотекою за звітній період, які були направлені на швидке реагування і зміну потреб молоді, на стимулювання пізнавальної діяльності, на вивчення інтересів і потреб студентів.
4.    Виховна робота у МНАУ як невід’ємна складова підготовки висококваліфікованого фахівця. Проректор з виховної роботи Наталія Шарата зазначила, що виховна робота у МНАУ проводиться відповідно до рішень вченої ради університету, ради з виховної роботи тощо. Студенти залучаються до організаційно-масових заходів на рівні факультету, університету, міста. Здійснюється координація роботи студентського самоврядування як невід’ємної ланки виховного процесу. Студенти залучаються до культурно-мистецьких заходів та соціальних програм, в яких здобувають перемоги і реалізовують виграшні гранди.
Також було відзначено, що головним напрямом виховної роботи у 2014н. р.  є патріотичне виховання молоді, про що свідчить низка проведених благодійних акцій на підтримку українських військових у зоні АТО.

5.    Звіт про організаційно-виховну роботу на обліково-фінансовому факультеті. Заступник декана з виховної роботи обліково-фінансового факультету Ірина Лесік зазначила, що для вдосконалення роботи студентських деканатів у навчальній, науковій, виховній діяльності проводяться бесіди кураторів зі студентами, що мають заборгованість, їх батькам надсилаються листи-повідомлення, здійснюється перевірка гуртожитків, студенти залучаються до культурно-мистецьких заходів та соціальних програм.
6.    Про проведення конкурсу робіт декоративно-ужиткового мистецтва «Моя родина – Україна». Заступник декана факультету культури й виховання Михайло Димитров, запропонував об’єднати конкурс робіт декоративно-ужиткового мистецтва «Моя родина – Україна» разом з пісенним конкурсом «Моя родина від батька й до сина».
Також було розглянуто низку поточних питань щодо проведення роботи по підготовці документів на призначення студентам університету іменних стипендій та ліквідації заборгованості студентів з оплати за проживання у гуртожитках.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget