День практичної підготовки в «Облдержродючість»

14 листопада 2018 року, за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), для здобувачів вищої освіти факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету, на базі Миколаївської філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» було проведено семінар на тему «Агрохімія у плодоовочівництві».
Перед здобувачами вищої освіти виступив завідувач лабораторії екологічної безпеки земель, довкілля та якості продукції М.О. Троїцький. Провідний спеціаліст розпочав семінар з історичного огляду створення агрохімічної служби, наголосивши при цьому, що важливе значення надавалося південному регіону України, оскільки тут зосереджено виробництво овочевих культур та винограду.
Далі, здобувачі вищої освіти прослухали інформацію, щодо циклу перетворення нітратного азоту у ґрунті та рослині, і відповідно, проблему накопичення нітратів у продукції, особливо овочах, що споживаються у свіжому вигляді. М.О. Троїцький розповів про шкоду, яку завдають нітрати людині та сільськогосподарським тваринам, наголосивши, що найбільше від нітратного отруєння страждають малі діти та дитинчата тварин. Наостанок він розповів про агрохімічні методи боротьби з надмірним азотним живленням, зокрема про використання калійних добрив та боротьбу з надлишковими нітратами у тепличному господарстві.
Під час проведення семінару здобувачам продемонстрували лабораторне обладнання, що використовується для ґрунтово-агрохімічних аналізів: атомно-абсорбційний спектрометр, спектрофотометри, фотоелектрокалориметри, рН-метри та ін. Спеціалісти установи пояснювали для чого призначений той чи інший прилад, які агрохімічні показники можна отримати за його допомогою і як їх надалі використовувати при вирощуванні овочевих культур.
Щиро дякуємо за проведений захід ректорові університету, академіку В’ячеславу Шебаніну та заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському. 




фппк, UHBDP, факультет агротехнологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget