У межах навчальної практики з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» здобувачі вищої освіти академічної групи ВМ 5/1 кафедри ветеринарної медицини та гігієни факультету технології виробництва та переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології відвідали Миколаївську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. З вітальним словом до студентів звернулися заступник директора Миколаївської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів КУЦМІДА Надія Яківна, яка ознайомила зі структурою лабораторії, представила відділи та їхнє призначення.
Завідувачка відділу молекулярно-генетичних досліджень КОВАЛЬЧУК Тетяна Миколаївна ознайомила студентів з обладнанням, призначеним для виділення ДНК та основними етапами виділення ДНК. Завідувачка хіміко-токсикологічного відділу ЖИТКОВА Валентина Костянтинівна розповіла про діяльність його секторів. Провідні спеціалісти В.М. ГРИЦИНА, Н.О. МАРКОВЕЦЬКА, Л.А. НІКІТІШЕНА, Л.Д. КРАВЧЕНКО, С.С. ІВАНОВА, ознайомили студентів із методиками визначення вмісту найбільш небезпечних важких металів, зокрема свинцю, ртуті, кадмію, залізу, нікелю, марганцю, миш'яку, цинку у харчових продуктах. У секторі рідинної хроматографії здобувачів ознайомили із методами дослідження та виявлення фальсифікації рослинних та тваринних жирів та методами визначення вмісту мікотоксинів. У секторі газової хроматографії студентів привітала провідний фахівець МЕДВЕДЄВА Ольга Олександрівна та ознайомила здобувачів із методикою проведення аналізу тваринницької та рослинницької продукції методом газової хроматографії. У розрахунковій кімнаті здобувачі вищої освіти вивчили рухомі фази пестицидів та ознайомилися із методикою аналізу хроматограми. В аналітичній кімнаті було проведено дослідження розведеного зразка екстракту пшениці у центрифузі із відділенням екстракту від зразка.
Сподіваємося, що здобуті знання під час практики сприятимуть здобуттю професійних компетенцій та послугують фундаментом для майбутнього становлення висококваліфікованих працівників, керівників та науковців спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза».
Дякуємо керівництву Миколаївської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів за співпрацю з кафедрою ветеринарної медицини та гігієни Миколаївського національного аграрного університету!




Дописати коментар