ОНЛАЙН-СЕМІНАР «АГРАРНІ ТА СІЛЬСЬКІ ГРОМАДИ: ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО ЧЛЕНСТВА В ЄС»

Попри насичений екзаменаційний тиждень викладачі кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки продовжують знаходити час на саморозвиток та удосконалення своїх професійних компетентностей і тому 20 червня 2024 року взяли участь в онлайн-семінарі «Аграрні та сільські громади: як підготуватися до членства в ЄС». 

За підтримки Посольств США в Україні, Міністерства закордонних справ Латвії, а також Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України і Латвійський центр сільських консультацій та освіти реалізують проєкт «План дій щодо гармонізації законодавства у сфері сільського розвитку в Україні, сприяння використанню передвступних інструментів допомоги ЄС для сільського розвитку для підвищення конкурентоспроможності та експортної спроможності малих і середніх підприємств в Україні». Одне із ключових завдань проєкту – підготовка дорожньої карти для приєднання України до Інструменту передвступної підготовки для сільського розвитку. Тому саме під час заходу і було презентовано та обговорено проєкт цієї Дорожньої карти.

Метою зустрічі було обговорення питання прискорення євроінтеграційних процесів, допомоги українським сільським громадам та аграрному бізнесу краще підготуватися до членства в ЄС. Разом з тим, була розглянута й інша проблематика, зокрема: 

  •  досвід аграрної та сільської євроінтеграції Республіки Латвія; 
  •  євроінтеграційні процеси в України;
  •  стратегія розвитку сільського господарства та сільських територій як інструмент зближення аграрної політики України та ЄС;
  •  європейський інструмент передвступної допомоги адаптації українського АПК та сільської місцевості до вимог ЄС: що можуть зробити місцеві органи влади та громади;
  •  дорожня карта приєднання України до Інструменту передвступної підготовки для сільського розвитку.

Дякуємо організаторам за змістовний семінар та запрошення!


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget