Відкриття метеостанції на базі Миколаївського НАУ

У сучасному світі кліматичні умови змінюються дуже швидко та непередбачено, і тому, надійним помічником в аграрному бізнесі стають новітні технології.
12 квітня на базі Навчально-науково-практичного центру Миколаївського національного аграрного університету відбулося урочисте відкриття сучасної метеостанції PesslInstruments (iMETOS) за участі ректора університету В’ячеслава Шебаніна та координатора програми розвитку Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Михайла Малкова. Відтепер студенти  університету мають можливість планувати та зберігати врожай за допомогою сучасних систем моніторингу навколишнього середовища.
У межах спільного партнерського проекту Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP та компанії Smartwell, університету було передано в користування сучасні метеостанції PesslInstruments (iMETOS) австрійського виробництва, які надають не тільки високоточні локальні метеорологічні дані, але й високоточний прогноз погоди на 6 днів. Також метеостанція надає можливість отримання прогнозної аналітики можливого виникнення різних захворювань на культурах. Метеостанції обладнані датчиками, які прогнозують такі показники, як кількість опадів, температура повітря та ґрунту, рівень вологості повітря, ґрунту і листа, швидкість вітру, рівень сонячної радіації та інші.
"За допомогою метеостанції студенти зможуть предметно вивчати агрометеорологію, дані метеостанції дозволять своєчасно захистити рослини від хвороб і мінімізувати витрати на краплинне зрошення", - каже декан факультету перепідготовки і підвищення кваліфікації МНАУ Віталій Кузьома.
Тепер науковці під час проведення досліджень та написання наукових робіт зможуть цілодобово отримувати за допомогою метеостанції iMETOS погодинні дані про температуру та відносну вологість повітря, швидкість і напрям вітру, атмосферний тиск, кількості опадів за різні періоди часу, ультрафіолетову та сонячну радіацію, вологість листя, температуру і вологість ґрунту.
Викладачі та студенти демонструватимуть та вивчатимуть роботу метеостанції під час Днів поля та Днів практичної підготовки. Метеостанції дають точний прогноз погоди та ризиків захворювань в радіусі 5 км і прогноз з похибками в радіусі 20 км, отже студенти готові ділитися даними прогнозів з фермерами, які працюють по сусідству.
Студентська молодь Миколаївського національного аграрного університету висловлює щиру подяку ректорові В'ячеславу Шебаніну, менеджеру Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Дмитру Ніколаєву та заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Володимиру Терновському за можливість реалізовувати свої теоретичні знання на практиці.







наукова робота, навчально-науково-практичний центр, UHBDP

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget