Семінар «Технологія вирощування, зберігання та переробки часнику»

За підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) на базі Миколаївського національного аграрного університету 12 березня 2019 року проходив семінар, присвячений розвитку сільського господарства в овочевій галузі, а саме вирощуванню часнику. Представники часникової компанії Агро Патріот Ян Мішкевич та Наталія Судавкіна презентували здобувачам вищої освіти Миколаївського НАУ та Технолого-економічного коледжу МНАУ компанію Агро Патріот та ознайомили присутніх із технологією вирощування часнику в умовах Південного Степу України.


- Агро Патріот – провідна компанія в Україні з промислового вирощування часнику. Ми контролюємо весь цикл виробництва: вирощування оздоровленого насіння, інтенсивне культивування якісного часнику з використанням систем крапельного зрошення, зберігання, переробку та продаж часнику як в Україні, так і на експорт. Ми відкриті до співпраці з іншими виробниками та покупцями часнику і продуктів переробки часнику (паста, порошок) у всьому світі, – зазначив керуючий партнер Ян Мішкевич.


Вирощування часнику є перспективним напрямком в овочівництві регіону. Доведення відповідної інформації до відома майбутніх фахівців ефективно впливає на розвиток овочевої галузі та розширює перелік рослин, що використовуються у сівозмінах господарств. Також було зазначено, що вирощування часнику є економічно вигідним, зусиллями керуючих компанії, український часник виходить на експорті позиції, що значно розширює ринок збуту продукції.


- Значні площі, зайняті під часником, дозволяють нам вирощувати як часник експортної якості (5+ см), так і забезпечувати переробку часнику другого сорту для потреб харчової промисловості. Ми регулярно беремо участь в міжнародних виставках, експортуємо часник в Європу і Канаду, беремо участь в міжнародних програмах розвитку аграрного бізнесу України. Партнери компанії виступають на міжнародних конференцій, просуваючи український часник як бренд і товар всесвітньо визнаної якості, – відмітила Наталія Судавкіна, керуючий партнер із розвитку та маркетингу.


Таким чином здобувачі вищої освіти дізнались не тільки про технологію ефективного вирощування часнику, а і ознайомилися із етапами розвитку підприємства.


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget