Відбувся практичний семінар «Клоновий добір у картоплі»

23 березня 2018 року на базі Інституту зрошуваного землеробства НААН України відбувся виїзний практичний семінар для здобувачів вищої освіти третього курсу спеціальності «Агрономія» на тему: «Клоновий добір у картоплі». Даний захід відбувся за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
Здобувачів вищої освіти привітно зустріла директор інституту, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України Раїса Анатоліївна Вожегова, яка ознайомила всіх присутніх із структурою, напрямками наукової діяльності та селекційними досягненнями установи. Учасники виїзного практичного семінару відвідали музей історії Інституту, в якому ознайомилися з етапами створення та основними його надбаннями.
Практичне заняття проходило безпосередньо в Лабораторії біотехнології картоплі Інституту. Завідувач лабораторії, доктор сільськогосподарських наук Галина Станіславівна Балашова розповіла та продемонструвала студентській молоді біотехнологічний метод оздоровлення вихідного матеріалу ранніх та середньоранніх сортів картоплі з метою наступного його розмноження у польових умовах двоврожайною культурою. Учасники семінару мали змогу ознайомитися з технологією приготування поживного середовища invitro; особливостями оптимального фото- та температурного режимів культивування; розмноженням оздоровлених сортів картоплі в пробірках; одержаннямвихідних розсадних рослин, вільних від шкідливих мікроорганізмів. Значної уваги було приділенопроблемам обробітку ґрунту, родючості ґрунтів, режимам зрошення та живлення основних сільськогосподарських культур, якості поливної води та збереженню родючості зрошуваних ґрунтів. 
Виїзний практичний семінар до Інституту зрошуваного землеробства НААН України пройшов на високому рівні. Усі його учасники залишилися у захваті від високого рівня організації роботи із вирощування якісного посадкового матеріалу основних сільськогосподарських культур. Дякуємо за надану можливість отримати інноваційні практичні знання в умовах виробництва ректорові Миколаївського національного аграрного університету В’ячеславу Сергійовичу Шебаніну, за професійний підхід у організації семінару директору Інституту зрошуваного землеробства НААН України Раїсі Анатоліївні Вожеговій та за фінансову підтримку менеджеру Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Олександровичу Терновському.










факультет агротехнологій, виїзне заняття

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget