Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі наук «Зоотехнія» 2015-2016 н.р.


30 березня 2016 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулась підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі наук «Зоотехнія». 
Метою даного конкурсу є пошук обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладах. 
     Для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт до нашого ВНЗ, який було визначено базовим, надійшло 23 роботи з 10 ВНЗ (Миколаївський національний аграрний університет, Харківська державна зооветеринарна академія, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького, Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, Житомирський національний агроекологічний університет, Херсонський державний аграрний університет, Полтавська державна аграрна академія, Білоцерківський національний аграрний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Подільський державний аграрно-технічний університет).
ІІ тур Конкурсу складався з двох етапів: 
І етап (заочний) – рецензування робіт попередньо затвердженими рецензентами, який закінчився 11 березня 2016 року; 
ІІ етап (очний) – проведення підсумкової науково-практичної конференції, під час якої претенденти на перемогу захищали результати власних наукових пошуків, який відбувся 30.03.2016 р.
     У результаті рецензування до прилюдного захисту було рекомендовано 18 наукових робіт, з яких за рейтингом було визначено 6 робіт-переможців, авторів яких було запрошено на підсумкову науково-практичну конференцію, а саме:
  • Інноваційна технологія виробництва кролятини в умовах міні-ферм (Комова К.В.; Миколаївський національний аграрний університет); 
  • Особливості продуктивності та генеалогічної структури стада овець таврійського внутрішньопородного типу асканійської тонкорунної породи в процесі адаптації в нових природних та господарських умовах (Ємченко В.В.; Харківська державна зооветеринарна академія);
  • Продуктивність курей батьківського стада кросу "Кобб-500" за використання різного обладнання (Варенкова М.С.; Національний університет біоресурсів і природокористування України);
  • Удосконалення технології виробництва баранини (Сергієнко А.О., Скляр В.О.; Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет);
  • Використання селекційних індексів за комплексом фенотипових ознак в селекції молочної худоби та диференціації її за господарським призначенням (Боднар М.Р.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького);
  • Вплив готових сухих кормів на динаміку росту молодняку собак породи середньоазіатська вівчарка (Кулікова В.Ю.; Миколаївський національний аграрний університет).
     Заявлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до її переробки, які до того ж включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. Роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва.
Після прослуховування доповідей члени галузевої конкурсної комісії визначили порядок призових місць, за яким дипломами ІІІ ступеня були нагороджені Кулікова В.Ю., Боднар М.Р., Сергієнко А.О., Скляр В.О., дипломами ІІ ступеня – Варенкова М.С. і Ємченко В.В., а дипломом І ступеня – Комова К.В. Окрім дипломів Миколаївського національного аграрного університету переможці були відзначені дипломами Національної академії аграрних наук України і Академії наук вищої освіти України, а також нагороджені цінними подарунками від оргкомітету Конкурсу.
     Виражаємо подяку всім студентам і науковим керівникам, які брали участь у даному конкурсі, а переможців ще раз вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!

Фотозвіт











З повагою колектив факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ. 

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget