Інформаційний день програми Еразмус +


23.10.2014 року представник Науково-дослідного центру міжнародного співробітництва і правового забезпечення Віталій Карбашевський взяв участь в Інформаційному дні програми Еразмус +, що відбувся на базі Криворізького національного університету (КНУ), м. Кривий Ріг. Захід організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні у співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури.


Програма Інфодня була досить насиченою. Організаторами було представлено загальну структуру програми Еразмус + у сфері вищої освіти та правила участі українських ВНЗ у конкурсах програми за напрямами: навчальна мобільність, розвиток потенціалу вищої освіти (колишня програма Темпус), напрям Жана Моне, а також терміни подачі і вимоги до оформлення заявок. Серед основних нововведень можна виділити зміни в географії можливих партнерів (додано Близький Схід і Латинську Америку, виключено Росію), зменшення максимально можливої суми гранту, можливість участі в проектах державних установ (торгово-промислові палати, санстанції тощо). У другій половині дня відбулася презентація можливостей для індивідуальної мобільності студентів та викладачів в рамках програми Еразмус+.

В заході взяли участь представники ВНЗ з усієї України (начальники і співробітники міжнародних відділів, проректори), а також іноземні гості КНУ – партнери університету в поточному проекті з Католицького університету Льовен, Бельгія. 


Участь в подібних заходах – важливий показник розвитку університету. Миколаївський національний агарний університет засвідчує, що не стоїть осторонь євроінтеграційних процесів, що відбуваються в Україні, і прагне рости і співпрацювати з європейськими колегами на рівних.


Загальна діяльність

Проект «Національний Еразмус+ Офіс в Україні» (НЕО) у тісній співпраці з Представництвом ЄС в Україні забезпечує допомогу та підтримку Виконавчому агентству з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) щодо запровадження в Україні Програм ТЕМПУС, ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти. НЕО досліджує розвиток вищої освіти в Україні та інших сфер освіти у разі потреби.
У співпраці з Представництвом ЄС в Україні, НЕО є контактним центром для всіх зацікавлених потенційних учасників, бенефіціарів і стейкхолдерів щодо заходів ЕАСЕА та Європейської Комісії в сфері (вищої) освіти.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget