Запрошуємо на круглий стіл "Економічна безпека: теорія, методологія, практика"

Шановні колеги, докторанти, аспіранти, студенти!

Запрошуємо Вас на круглий стіл, присвячений 30-річчю Миколаївського національного аграрного університету "Економічна безпека: теорія, методологія, практика", що відбудеться 9 жовтня 2014 року.

Завантажити запрошення

Круглий стіл проводиться для молодих науковців, аспірантів, студентів і усіх зацікавлених осіб.

Круглий стіл «Економічна безпека: теорія, методологія, практика» проводиться кафедрою аналізу і економічної безпеки з наукової тематики присвяченої оцінці сутності і складових цілісної системи національної безпеки держави, яка має визначення національних економічних інтересів. Гарантування економічної безпеки держави і формування ефективних механізмів управління нею є одним із пріоритетних завдань в умовах всеохоплюючого впливу глобалізації на національну економіку.

Аналіз економічної ситуації показує, що найбільш масштабну систему викликів економічній безпеці України формують саме глобалізаційні процеси. Зокрема, це: розширення та диверсифікація світового ринку при низькій готовності національної економічної системи до адаптації під нові вимоги світогосподарського простору, посилення глобальної конкуренції на тлі невисокого рівня конкурентоспроможності вітчизняного ринку, переорієнтація світового господарства в напрямі інноваційності з одночасною орієнтацією державного регулювання на архаїчні методи управління національним господарським комплексом тощо. Тому дослідження аспекту глобалізаційних вимірів у формуванні економічної безпеки держави дає змогу визначити ключові фактори сталого розвитку національної економіки.

Разом з тим глобалізаційні аспекти гарантування економічної безпеки держави потребують подальшого теоретико-методологічного і прикладного розгляду. Найактуальнішими з них є: удосконалення методологічних підходів до комплексної оцінки рівня, стану та динаміки економічної безпеки держави в умовах глобалізації економіки; формування якісно нової парадигми гарантування економічної безпеки, яка б ураховувала глобалізаційні впливи на економіку; моніторинг та оцінка загроз і ризиків глобалізаційних процесів на економічну безпеку; дослідження кількісних параметрів гарантування економічної безпеки в умовах інтеграції національної економіки до світогосподарського простору; визначення основних шляхів удосконалення управління економічною безпекою; розробка стратегії розвитку та інституціонального забезпечення економічної безпеки на сучасному рівні розвитку глобалізаційних процесів.

Тематика круглого столу включає деталізацію теоретичних, методичних і практичних аспектів сутності і складових економічної безпеки держави:
1. Економічна безпека у структурі національної безпеки держави та глобалізаційні виклики.
2. Організаційно-правові засади економічної безпеки.
3. Сучасна економічна злочинність та заходи її попередження.
4. Система запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, як складова економічної безпеки.
5. Особливості розрахунку і оцінки рівня економічної безпеки держави.
6. Правові та організаційні засади інформаційної та фінансової безпеки держави.
7. Особливості гарантування демографічної, соціальної і екологічної безпеки.
8. Зовнішньоекономічна та інвестиційно-інноваційна безпека держави.
9. Сутність і складові виробничої безпеки підприємств.
10. Основи економічної безпеки підприємств.

Запрошуємо Вас на круглий стіл, присвячений 30-річчю МНАУ "Економічна безпека: теорія, методологія, практика".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget