21-23 серпня 2014 року на базі Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН України під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та Полтавської обласної державної адміністрації відбулася ХХІ Міжнародна науково-практична конференція на тему "Сучасний стан та шляхи інтенсифікації галузі свинарства в країнах СНД".

21-23 серпня 2014 року на базі Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН України під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та Полтавської обласної державної адміністрації відбулася ХХІ Міжнародна науково-практична конференція на тему «Сучасний стан та шляхи інтенсифікації галузі свинарства в країнах СНД», у якій взяли участь провідні науковці України, Білорусії та Росії.

22 серпня у перший день роботи конференції на пленарному засіданні були присутні директор інституту свинарства та агропромислового виробництва НААН України Волощук В.М., голова правління Полтавського обласного виконавчого комітету Ворон П.В., віце-президент Національної академії аграрних наук України Бащенко М.І, засновник ПП «Агроекологія», Герой України, Антонець С.С, які привітали учасників та гостей конференції.

Наш університет на конференції представляли провідні викладачі факультету ТВППТСБ кафедри ТВПТ - кандидат с.-г. наук, доцент, докторант Луговий С.І з доповіддю на тему «Оцінка генетичної структури локальних порід України», кандидат с.-г. наук, доцент, докторант Лихач В.Я  з доповіддю «Покращення беконних якостей свиней спеціалізованих м’ясних порід» та кафедри зоогігієни та ветеринарії – кандидат біологічних наук Мельник В.О., кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології, кандидат с.-г. наук, доцент Кравченко О.О.

Учасниками конференції були представлені сучасні наукові досягнення у промисловому та племінному свинарстві, інноваційні розробки та нові технологічні підходив області розведення, годівлі, утримання, розмноження, розглянуті нові шляхи підвищення продуктивності свиней та інше.

Під час конференції вчені не лише могли поділитися власними науковими розробками та надбаннями, а й почути доповіді таких провідних українських вчених, як Волощук В.М., Березовський М.Д., Чорного М.В., Іванов В.О, Шостя А.М., Подобєд Л.І., Хохлов А.М., Семенов С.А., Царенюк А.М,  Почерняєв К.Ф. та ін.

23 серпня учасники заходу мали нагоду відвідати легендарний Національний Сорочинський ярмарок та Державне підприємство дослідне господарство ім. Декабристів, яке є племінним заводом з розведення локальної породи свиней – миргородської. В той же день відбулося закриття конференції.

Такі заходи, як ХХІ Міжнародна науково-практична конференція, ще раз підтверджують те, що сучасне свинарство не стоїть на місці, а вітчизняні вчені постійно знаходяться у науковому пошуку шляхів покращення (підвищення) продуктивності свиней, йдучи в ногу з часом. 







автори: доценти Луговий С.І., Лихач В.Я., аспірантка Руковиця А.А.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget