Колектив МДАУ вшанував пам'ять визволителів міста від німецько-фашистських загарбників

Цього року вже 68 раз Миколаїв святкує День визволення від німецько-фашистських загарбників. Мешканці міста не забувають безсмертний подвиг героїв, завдяки яким ми живемо у мирний час.

Протягом тижня у місті було проведено низку заходів, на яких громада вшанувала пам´ять воїнів-визволителів. Студентський та професорсько-викладацький колектив Миколаївського державного аграрного університету також віддав дань поваги історичному минулому.

Підготувати територію Міського притулку для громадян похилого віку та інвалідів до святкування допомогли своїм підопічним студенти нашого ВНЗ. Вони розчистили берег Інгулу та прилягаючі території.

І вже 27 березня, у переддень річниці визволення міста, представники всіх поколінь, в тому числі і молодь МДАУ, зібралася біля пам’ятника вільному офіцерському десанту 130-й стрілкової дивізії.

Миколаївський міський голова Володимир Чайка привітав всіх мешканців міста із великим святом та побажав міцного здоров’я, перш за все, ветеранам, учасникам та "дітям" війни.

Завдяки "Карті пам´яті", створеній військовими картографами з "Кадетського союзу", всі пригадали історію визволенням Миколаєва від німецько-фашистських загарбників і поклали квіти біля пам’ятника визволителям міста.

28 березня городяни Миколаєва вшанували пам´ять славетних визволителів, запаливши свічки пам´яті. Студенти, викладачі, представники ректорату МДАУ взяли участь у великій свічковій ході, що простяглася на вулиці Радянській і завершилася біля пам´ятника 68 десантникам-ольшанцям. Всі городяни пригадали історію, побачивши театралізоване дійство – імітацію подій березня 1944 року – військової операції під керівництвом Костянтина Ольшанського. Вогонь сотень свічок запалав у пам'ять великих героїв.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget