Інтернаціональні наукові здобутки студентів освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування»

Вперше здобувачі вищої  освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» МНАУ взяли участь у Міжнародній дистанційній олімпіаді з Міжнародних стандартів аудиту, яку проводив Карагандинський державний університет імені академіка Є.А. Букетова (м. Караганда, Республіка Казахстан). Це не перші міжнародні наукові змагання, у яких беруть участь наші здобувачі, але цього разу організатори Олімпіади підвищили складність практичного завдання, яке було досить змістовним за обсягом. До того ж, обидва тури олімпіади (тестування та вирішення ситуаційних і практичних задач) відбувалися у режимі реального часу. 

Від закладів вищої освіти запрошувалося до 5 учасників. Миколаївський національний аграрний університет представляла команда з п’яти здобувачів обліково-фінансового факультету освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування».

Тестові завдання, які вимагали знань змісту Міжнародних стандартів аудиту, наші учасники пройшли на максимальну кількість балів – 22-24 з можливих 25. Вирішення практичного завдання вимагало широкого обсягу знань і навичок, було цікавим за змістом і структурою, побудованим на прикладі реального акціонерного товариства та містило ускладнену умову  - це від’ємне значення капіталу. Разом з тим, під час оголошення результатів олімпіади члени журі зійшлися на думці, що наші учасники показали високий рівень знань, використали нестандартний підхід до вирішення завдання, а також були єдиними, хто здійснив вертикальний аналіз балансу з використанням елементів автоматизації. Останнє ще раз засвідчує, що підготовка здобувачів вищої освіти Миколаївського національного агарного університету є не лише якісною, але й комплексною!

Зазначимо, що до Міжнародної олімпіади з Міжнародних стандартів аудиту, не зважаючи на те, що вона проводилася вперше, було виявлено значний інтерес, про що свідчить геграфія учасників – Республіка Казахстан, Україна, Республіка Білорусь, Польща, США, Узбекистан та інші країни.

Нарешті маємо довгоочікувані результати Олімпіади! Лише два других місця і обидва – наші: Сарницька Дар’я (керівник – д-р. екон. наук, проф. Дубініна М.В.) та Бабенко Анастасія (керівник – канд. екон. наук, доц. Чебан Ю.Ю.) – ІІ місце! З п’яти перших місць маємо три переможця: Волхонська Анастасія (керівник – канд. екон. наук, ст. викл. Лугова О.І.); Охота Ніна (керівник – канд. екон. наук, доц. Сирцева С.В.); Юношев Семен (керівник – канд. екон. наук, ас. Пісоченко Т.С.) – І місце!

Вітаємо Миколаївський національний аграрний університет! Вітаємо переможців! Вітаємо керівників!

Тільки разом і тільки вперед!







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget